Hesabım
    Russo Kardeşler, Anthony Mackie'nin Marvel Eleştirilerine Cevap Verdiler

    Anthony Mackie, Marvel'ın çeşitlilik ile ilgili sorunları olduğunu düşünüyor.

    Marvel Evreni'nde Falcon karakterine hayat veren Anthony Mackie, geçtiğimiz haftalarda Variety'nin "Actors on Actors" programına katılmıştı. Orada sarf ettiği sözler ise olay yarattı. Sözleri, sektördeki siyahi çalışanların ve sanatçıların görünürlüğü ve varlığıyla ilgiliydi. Geçen birkaç günün ardından Marvel'ın başarılı yönetmenlerinden Joe ve Anthony Russo, Mackie'nin sözlerine cevap verdi.

    Anthony Mackie, geçen hafta Snowpiercer'ın başrol oyuncusu Daveed Diggs ile birlikte yaptığı yayında, siyahilerin sinema ve televizyon sektöründeki yerinden bahsetti. The Falcon and The Winter Soldier dizisi üzerinden anlatan Mackie şu sözleri sarf etmişti: "Bir siyahi yapımcımız var. Adı Nate Moore. Black Panther'ın yapımcılığını üstlenmişti. Ama Black Panther'ı yaptığınızda siyahi bir yönetmeniniz, siyahi yapımcınız, siyahi kostüm tasarımcınız, siyahi dublör eğitmeniniz vardı. Ben bunun her şeyden daha ırkçı olduğunu düşünüyorum. Çünkü siyahi insanları yalnızca siyahilere özel filmler için işe alıyorsunuz. Demeye çalıştığınız şey, beyaz ağırlıklı ekibi olan bir set için siyahilerin yeterli olmadığı mı?"

    Russo Kardeşler'in gerçekleştirdiği Pizza Film Schoold'da yönetmenler Mackie'nin sözlerine cevap verdi. Joe Russo şu sözleri sarf etti: "Bence bu sektörün her alanında çeşitlilik adına daha iyisini yapabiliriz. Yani yanlış söylemiyor. Çeşitliliği kameranın iki tarafında da kabul etmek ve desteklemek için daha çok çalışmalıyız."

    Hollywood'un beyaz ırk ve erkek gücünü azaltarak daha eşitlikçi olmaya çalıştığı görülüyor. Ancak Hollywood bu konuda eleştirilere maruz kalmaya devam ediyor. Çünkü Anthony Mackie'nin söyledikleriyle paralel olarak, politik doğruculuk adına yapıldığı izlenimini taşıyor. Ancak alt metninde farklı ögelerin barındırıldığı tartışılıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top