Hesabım
    Paolo Sorrentino, Diego Maradona'nın Adını Filminde Kullanamayacak

    Diego Maradona, The Hand of God'ın engellenmesi için yasal yollara başvuracak.

    Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan resmi açıklamalara göre yönetmen Paolo Sorrentino, Netflix için bir Diego Maradona'nın adının geçtiği bir film çekecek. Diego Maradona'nın anıldığı isim olan The Hand of God, filmin adı olarak seçildi. Ancak yeni açıklamalara göre, Maradona bu filmde kendisiyle ilgili hiçbir şeyin kullanılmasını istemiyor ve bu konuda yasal yollara başvuracak.

    La Grande Bellezza ile Oscar ödülünün sahibi olan Paolo Sorrentino, Netflix ile iş birliği içerisinde bir Diego Maradona'nın adının geçtiği The Hand of God isimli bir film çekeceğini duyurmuştu. Ancak bu konuda Diego Maradona'nın onayının olmadığı ortaya çıktı. Netflix'in yaptığı açıklamaya göre aslında The Hand of God, Diego Maradona'nın kendisiyle ilgili değil, hatta bir spor filmi bile değil. Yalnızca Sorrentino'nun 1980'li yıllarda geçen gençlik çağlarına bir atıf olarak, o dönemde yönetmenin hayatı için önem taşıyan Maradona'nın lakabı kullanılacak. The Hand of God, 1986 yılı FIFA Dünya Kupası'nda Maradona'ya takılan bir lakap olarak biliniyor.

    Paolo Sorrentino'nun bu son derece kişisel filmde The Hand of God adını kullanmak isteme nedeni, ailesinin ölümüyle Naples maçı arasında talihsiz bir bağlantısı olması. Diego Maradona ve avukatının Netflix karşısında nasıl bir tutum alacağı henüz belli değil. Ancak daha önce de Dolce & Gabbana, Pro Evolution Soccer video oyununun şirketi gibi Maradona'nın adının ya da görüntüsünün kullanıldığı markalara karşı yasal işlem yaptırılmıştı. Geçtiğimiz yıl ise Asif Kapadia'nın imzasını attığı Maradona belgeseli, futbolcunun onayından geçmişti. Hatta filmin dünya prömiyerine bizzat Maradona katılım sağlamıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top