Hesabım
    Ünlü Astrolog Walter Mercado, Timothée Chalamet'nin Kendisini Oynamasını İstemiş!

    Belgesel yapımcıları sinema versiyonu için umutlu..

    Netflix

    İkonik televizyon astroloğu Walter Mercado'nun hayatıyla ilgili Netflix belgeselinin yönetmen ve yapımcıları filmi senaryolu bir biyografiye uyarlamayı umuyor. Kareem Tabsch'le “Mucho Mucho Amor: The Legend of Walter Mercado'yu yöneten Cristina Costantini, Mercado'ya kimin onu canlandırmasını istediğini sorduklarını söylüyor. Constantini; Ona Gael García Bernal'i önerdim ve çok yaşlı dedi. Biz de 'Peki, kim oynasın?' dedik ve cevap olarak, 'Call Me by Your Name'deki çocuk kim? Onun için de bu iyi bir fırsat olabilirdi' diye cevapladı" dedi.

    Mercado’nun kariyeri 1969 yılında doğduğu Porto Riko'da televizyonda burçlar okuyarak başladı. Sonunda, astroloji şovları için, onun katı görünümü, renkli takım elbiseleri ve mücevherli pelerinleri Liberace benzeri gardrobu kadar bilinen uluslararası bir fenomen haline geldi. Film yapımcıları için her zaman ilgi çekiciydi ve romantik bir hayatı vardı. Yönetmenlerden Tabsch, “Kendisi bir queer ikonu olmasına rağmen etiketleri sevmiyor ve onları hiçbir şekilde kucaklamıyordu.” dedi.

    Mercado'nun kariyeri, 2006 yılında eski menajeri Bill Bakula ile ad ve benzerlik hakları üzerine başlayan yedi yıllık yasal bir savaş sırasında tökezledi. Mercado, kasım ayında öldüğünde 87 yaşındaydı. Costantini, “O bizim Mr. Roger'ımız ve Oprah'ımız ve Liberace'mizdi. Belli bir seviyeye geldiğimizde filmi yapmayı kabul etmiş olduğu için şoke olduk. Yeniden çok dikkat çekmek istiyordu. Bunun bir geri dönüş olacağını düşündük. Işıkları ve kamerayı gerçekten seviyordu. Ona enerji verdiler. Ona hayat verdiler.” dedi.

    Netflix projesi olan Mucho Mucho Amor: The Legend of Walter Mercado, 8 Temmuz 2020'de prömiyer yaptı. Daha önce Sundance ve birkaç festivalde gösterildi ve övgü dolu eleştirilerle ayrıldı. 96 dakikalık belgeselde, başta Lin Manuel Miranda olmak üzere, birçok ünlü isim de yer alıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top