Hesabım
    Afife Jale'nin Hayatı Film Oluyor!

    Özge Özpirinçci ve Serenay Sarıkaya, Afife Jale olarak düşünülen isimler arasında yer alıyor.

    Afife Jale'nin hayatının beyaz perdeye aktarılacağı resmi olarak açıklandı. Tiyatro sahnesine çıkan ilk Müslüman kadın oyuncu olarak tanınan ve adına tiyatro ödülleri verilen Afife Jale'yi canlandırması için Özge Özpirinçci ve Serenay Sarıkaya isimleri düşünülüyor.

    Adanış: Kutsal Kavga, Eski Sevgili, Müthiş Bir Film gibi yapımlarla tanınan yönetmen Emir Khalilzadeh, Afife Jale'nin yaşamının sinemaya uyarlanacağı filmin yönetmen koltuğuna geçecek. Afife Jale biyografik filminin bu yaz aylarının sonunda çekilmeye başlanacağı söyleniyor. Henüz filmin başrolüne geçecek olan oyuncu kesinlik kazanmadı. Ancak akıllardan geçen iki isim açıklandı. Bu isimler, Kadın, Aşk Yeniden Biz Böyleyiz, Aramızda Kalsın gibi yapımlarla tanınan başarılı oyuncu Özge Özpirinçci ve İkimizin Yerine, Medcezir, Lale Devri gibi yapımlarla ün kazanan Serenay Sarıkaya oldu.

    Ayrıca biyografik filmin oyuncu kadrosunda Mert Fırat, Aslı Bekiroğlu, Selim Bayraktarİdil FıratUlviye Karaca gibi isimler bulunuyor. 1902 doğumlu sanatçı Afife Jale, bir Türk tiyatrosunda performans sergileyen ilk Müslüman oyuncu olarak biliniyor. 'Jale'yi takma ismi olarak kullanan Afife Jale ilk kez Hüseyin Suat'ın Yamalar isimli tiyatro eserinde oyunculuk sergiledi. 1929 yılında gerçekleştirdiği evlilik ile tanınan eşi Selahattin Pınar'a filmde Mert Fırat hayat verecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top