Hesabım
    2020 Telluride Film Festivali, Koronavirüs Nedeniyle İptal Edildi

    Festival iptalleri devam ediyor..

    Telluride Film Festivali'nin 2020 organizasyonu pandemi nedeniyle iptal edildi. Ödül sezonu genellikle İşçi Bayramı haftası sonu boyunca Colorado Rockies'teki festivalle başlıyordu ancak, sektör bu yıl COVID-19 nedeniyle 25 Nisan'a kadar geri çekilen Akademi Ödülleri'nden bile söz edilemez hale geldi.

    Festival organizatörleri salı günü yaptığı açıklamada, verdikleri kararın "yürek parçalayıcı ama oybirliğiyle" olduğunu açıkladı. Fiziksel olarak bir etkinlik düzenlemenin aylarca süren yoğun bir titizlikten geçtiğini belirten yetkililer, bulunan durumun ortasında bunun imkansızlığını da dile getirdiler. Festivalin 1974'te ilk kez düzenlenmesinden bu yana hiç iptal edilmediğine de vurgu yapıldı. Sadece 1993 yılında bazı protestolarla sarsıldı.

    Festival organizatörlerinden yapılan açıklama şu şekilde;  "Fiziksel olarak bir etkinlik düzenlemenin aylar süren yoğun çalışmalarından sonra, Telluride'deki bu yılın İşçi Bayramı ve film kutlamasını iptal etmek için yürek parçalayan ama oybirliğiyle varılan bir sonuca vardık. Şaşırmadıklarını söyleyebilecekler olsa da, bunun kaçınılmaz olduğunu farketmeye hazır değildik. Bu şekilde olmak zorunda değildi. Geçen haftaya kadar festivali güvenli bir şekilde koymak için çok iyi bir planımız vardı. Ancak, görünüşte bitmeyen yeni Covid-19 vakaları ve etrafındaki ulusal kaosla, en iyi strateji bile bu kontrol dışı ortam tarafından tehdit ediliyor. Kaçımızın maskelerimizi taktığımız ve sosyal mesafe protokollerini gözlemlediğimiz fark etmeksizin, pandemi iyileşmek yerine daha da kötüleşti. Sizin sağlığınız ve güvenliğiniz, yolcular, film yapımcıları, Telluride halkı ve çevresinin sağlığı tehlikeye atılamaz. Bildiğiniz gibi, global sinema ve sanatçılarını onurlandırmak için festival ortaklarımızla işbirliği içinde çalışıyoruz. Birçoğunuzun, bu yılki program için New York Film Festivali, Toronto Uluslararası Film Festivali ve Venedik Film Festivali'nde ya da daha geniş bir kitleye sunulduğunda, seçtiğimiz filmleri arayacağını ve keşfedeceğini umuyoruz.

    İnanılmaz, güçlü ve yapımlar var ve zamanı geldiğinde ortaya çıkarmaktan heyecan duyuyoruz. Bu filmleri takip edin, destekleyin. Onlara festivalin dışında da elimizden gelen en iyi desteği vermek istiyoruz. Bizi destekleyen ve ne yapmaya çalıştığımıza inananlar için minnettarlığımız çok büyük. Teşekkür ederiz. Size, önümüzdeki aylarda birçok yönden, fazlasıyla htiyacımız olacak. Telluride'de daha iyi bir 2021 ve İşçi Bayramı hafta sonu geçirmek için umutluyuz. Sinemayı deneyimlemeyi tercih ettiğimiz yol geri dönecektir.  Size sağlık ve barış diliyoruz. Topluca daha iyi bir dünyaya geçelim. Güvenli bir aşı, hasta ve uygun şekilde uygulanan sağlık düzenlemeleri en büyük beklentimiz. Bununla birlikte, bu anı, ortak bir kültür sevgisi etrafında toplanmanın artık mümkün olmadığı bir dünyayı ve bu dünyanın psikolojik durum için ne anlama geldiğini düşünmenizi istiyoruz. Eğer bu durum sizde umutsuzluk hissi doğurursa, lütfen uygun zamanda, insanlığın ruhunu besleyen ve oksijen sağlayan festivallerin geri dönüşünü savunun ve harekete geçin!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top