Hesabım
    "Directed By Women Turkey" ile Kadın Yönetmenler İstanbul'da Buluşuyor

    Directed By Women, ikinci kez Türkiye'de gerçekleştirilecek.

    Geçtiğimiz yıl ilk kez İstanbul'da gerçekleştirilen Directed by Women Turkey, ikinci kez kadın yönetmenleri bir araya getirmek için hazırlanıyor. Dünya çapında düzenlenen Directed by Women, bir kısa film festivali olarak biliniyor. Festival bu yıl Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

    Directed by Women, bu yıl dünya çapında 6. kez düzenlenecek. Amerika ve İspanya'nın başını çektiği birçok ülkede hayata geçirilen festival, İstanbul'da "Directed by Women Turkey" adı altında gerçekleştiriliyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Directed by Women Turkey, 10 Eylül ile 13 Eylül tarihleri arasında izleyicilerinin karşısına çıkacak.

    Kadın kısa film yönetmenlerini uluslararası çapta Türkiye'de bir araya getiren ilk festival olan Directed by Women Turkey, coronavirüs salgını gündemine uygun olarak gerçekleştirilecek. Kadınların sanatsal üretimlerini desteklemeyi hedefleyen festival kültürel ve sanatsal etkileşimi artırmayı görev ediniyor. Herhangi bir dil ya da kültür ayrımı yapılmadan kadın kısa film yönetmenlerinin filmleri ile birlikte yapacağı başvurular 1 Ağustos'ta sona erecek ve değerlendirmeye alınacaklar.

    Directed by Women Turkey, 4 farklı kategoriye sahip olacak. Ulusal, Uluslararası, Animasyon ve Genç

    Bakış kategorilerinde en iyi kısa filmler belirlenerek ödülleri takdim edilecek. Ayrıca toplamda 40 kısa film Directed by Women Turkey festivaline kabul edilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top