Hesabım
    Netflix, En Çok İzlenen Orijinal Yapımlarını Açıkladı!

    Extraction ve Bird Box en çok izlenenlerin başında geliyor!

    Son birkaç yıldır Netflix online streaming platformu, iddialı orijinal filmlerle izleyicilerinin karşısına çıkıyor. Netflix'in yayınladığı yeni bilgiler, bu orijinal filmlerden hangilerinin ilk dört hafta içerisinde daha fazla izlendiği verilerini içeriyor. Bu bilgilere göre Netflix'in en çok izlenen filmi Chris Hemsworth başrollü aksiyon yapımı Extraction oldu.

    Disney+, Apple TV+ ve HBO Max, Netflix'e rakip olmak üzere piyasaya adım atsalar da, Netflix şimdilik dünyanın en çok izlenen platformu olarak yerini koruyor. Uzun süredir online streaming platformu olarak izleyici karşısına çıkan Netflix, aynı zamanda en çok orijinal içerik üreten şirket. Özellikle de son iki yılda, Netflix'te yayınlanan ya da Netflix için özel olarak yapılan filmler prestijli ödüllerde kendine yer bulmayı başarıyor. Her ne kadar sinema sektörü bunun için hazır olmasa da, Netflix ve diğer streaming platformları kendilerini 'küçük ekran' olmaktan çıkarıp beyaz perde izleyicilerine de ulaşıyor.

    Netflix, son olarak ürettiği bu orijinal içeriklerden yayınlandıkları tarihten itibaren ilk 4 hafta içerisinde en çok hangilerinin izlendiğini açıkladı. Duyuruya göre Chris Hemsworth başrollü Extraction 99 milyon kez; Bird Box 89 milyon kez; Spenser Confidential 85 milyon kez; 6 Underground ve Murder Mystery 83 milyon kez izlendi. Ayrıca Irishman 64 milyon izleyiciye; Triple Frontier 63 milyon izleyiciye; The Wrong Missy 59 milyon izleyiciye; The Platform 56 milyon izleyiciye; The Perfect Date 55 milyon izleyiciye ulaştı.

    Netflix'te genel olarak aksiyon filmlerinin popüler olduğu böylece kanıtlanmış oldu. Oscar Ödülü sahibi olan Marriage Story, Roma gibi filmler listeye giremedi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top