Hesabım
    Filmbox Arthouse'tan "Kurosawa" Haftası!

    Büyük ustanın filmleri 20 Temmuz haftası yayında olacak..

    Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde yayın yapan Filmbox Arthouse, sinemanın unutulmaz klasiklerini, efsane sinemacıların filmlerini ve kült yapımları ekranlara getiriyor. 20 Temmuz haftasında ise konuk, Japon ve dünya sinemasının büyük ustası Akira Kurosawa. Kurosawa'nın 3 muhteşem filmi, bu hafta evlerinize geliyor.

    Sinema kariyerine 1937 yılında storyboard çizerek ve afiş ressamlığı yaparak başlayan Akira Kurosawa, ilk filmini 1943 yılında çekti. Akademi Ödülleri’nde “Hayat Boyu Başarı” ödülü takdim edilen ve 1998 yılında kaybettiğimiz Kurosawa, 57 yıla yayılan ve yönetmen olarak 30 filme imza attığı kariyerinden 3 önemli filmle Filmbox Arthouse'ta olacak. 

    Kanlı Taht (Throne of Blood / Kumonosu-jô) 

    20 Temmuz Pazartesi – Saat 21.10

    Film, yorgun bir savaşçının öyküsünü sihir ve cadılarla bir masala dönüştürüyor. Filmde başrolü, Kurosawa ustanın da favori oyuncusu olan, bir diğer efsane isim Toshirô Mifune üstleniyor. Film, kazanılmış bir savaştan sonra eşinin de tahrikleriyle, sağ kolu Yoshiaki Miki ile birlikte Örümcek Ağı Kalesi'ni fethetmeye çalışan General Taketoti Washizu’nun öyküsünü anlatıyor.

    Rashomon (Rashômon) 

    22 Temmuz Çarşamba – Saat 14.40

     Film, bir Samuray ve genç eşine karşı işlenen affedilmez bir suçu, suçu işleyen haydut, kurban genç kadın, diğer kurban Samuray’ın hayaleti ve bir ormancının bakış açılarından farklı şekillerde ekrana getiriyor. Sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri olan Rashomon, Venedik Film Festivalinde Altın Aslan’ın sahibi olmuştu. Film, çoklu anlatım ve sarmal kurgu açısından birçok filme ilham oldu. 

    Judo Efsanesi (Judo Saga I / Sugata Sanshirô)   

    25 Temmuz Cumartesi – Saat 18.20

    Film, judonun inceliklerini ve anlamını öğrenmekte zorluk çeken inatçı genç Sugata’nın, dövüş sanatı ile birlikte hayatın anlamını öğrenme çabasını konu ediyor. Kurosawa'nın ilk filmi olma özelliği taşıyan film, ustanın sinemasının ilk ayak seslerini anlama açısından önemli bir yer tutuyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top