Hesabım
    Christopher Nolan'ın Yeni Filmi "Tenet", Süresiz Olarak Ertelendi!

    "Tenet" için beklenen haber geldi ve takvimden çıkarıldı..

    Warner Bros., “Tenet”i vizyon takviminden çıkardı ve sinema salonlarının Christopher Nolan’ın bilimkurgu filmiyle geri dönmeyi planladıkları bir dönemde salonlara da büyük bir darbe vurmuş oldu. Dünyanın dört bir yanındaki sinemaların güvenli bir şekilde yeniden açılabileceği konusundaki kitlesel belirsizlik göz önünde bulundurulmasına rağmen, bu karar Hollywood’un film çekimini canlandırma konusundaki kararlarını da zedeleyecektir.

    “Tenet” başlangıçta vizyon tarihini 17 Temmuz olarak belirledi. Daha sonra iki kez daha ertelendi ve son olarak 12 Ağustos tarihinde karar kılınmış gibiydi ama pandeminin buna izin vermeyeceği de her zaman konuşulan bir şeydi. Sonunda şirket vizyon takviminden Tenet'i tamamen kaldırmayı seçti. Warner Bros'un genel başkanı Toby Emmerich yaptığı açıklamada, “Christopher Nolan'ın tamamen orijinal ve akıllara durgunluk veren özelliği Tenet için yeni bir çıkış tarihi paylaşacağız. Tenet'e geleneksel bir planlamayla yaklaşmamız mümkün değil. Yaklaşan pazarlama ve dağıtım planlarımız bunu yansıtacaktır.” dedi.

    Stüdyo ayrıca, “The Conjuring 3”ün 4 Haziran 2021'e ertelendiğini duyurdu. Warner Bros.'un korku serisinin yeni filmi 11 Eylül'de sinemalarda görücüye çıkacaktı. Çoğu stüdyo, büyük filmlerini 2020 veya 2021'in sonlarına ertelemiş olsa da Nolan, “Tenet” için izleyicilerin geri dönebileceğine inanıyor. Warner Bros. daha önce “Tenet”i kısa süreli olarak ertelemişti ama bu kez, haftalar, hatta aylar boyunca ertelemiş olabilir.  Özellikle New York ve Los Angeles gibi büyük pazarlarda sinema salonlarının ne zaman büyük ölçekte faaliyetlerine devam edebileceği belli değil. Yeniden açıldıklarında, insanların filmlere dönmeye ne kadar istekli olacakları da ayrı bir sorun.

    Warner Bros., pazarlama ücretleri de dahil olmak üzere “Tenet”i üretmek için 200 milyon dolar harcadı. Diğer yüksek profilli filmlerin belirsizliği de devam ediyor. “Wonder Woman 1984” (2 Ekim) ve Denis Villeneuve’in “Dune” remake'i (18 Aralık) dahil olmak üzere stüdyodan beklenen diğer filmlerin tarihleri şimdilik 2020 takviminde duruyor. Elbette, Koronavirüs enfeksiyonları artmaya devam ederse bu filmlerin vizyonu da ertelenecektir. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top