Hesabım
    Luther'in Yıldızı Idris Elba, BAFTA'dan Özel Ödül Alacak!

    Elba, TV dünyasına katkılarından dolayı onurlandırılacak.

    Başarılı bir kariyere sahip olan ve sevilen İngiliz aktör, yazar ve yapımcı Idris Elba, televizyon dünyasına yaratıcı katkılarda bulunması ve sektördeki çeşitlilikle, yeni yetenekleri keşfetmeye olan bağlılığı nedeniyle BAFTA Özel Ödülü alacak. Luther dizisiyle tanınan aktör, James Bond rolü içinde sıkça konuşuluyor.

    Özel Ödül, daha önce Nicola Shindler, Clare Balding, John Motson, Henry Normal, Nick Fraser, Lenny Henry, Delia Smith ve Cilla Black gibi isimlere verilmişti. Bu ödül, İngiliz Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin en yüksek onurlarından biri. Elba’nın ilk başarısı HBO’nun “The Wire” dizisiyle geldi. Daha sonra Altın Küre kazandığı ve Emmy dahil birçok ödüle aday gösterildiği hit BBC draması “Luther”le uluslararası üne kavuştu.  Sky’ın, Elba'nın kendi deneyimlerinden esinlenerek yarattığı ve oynadığı “In The Long Run” adlı dizisinin üçüncü sezonu ise yakın zamanda yayında olacak.

    Elba, 2013 yılında, iş başında eğitim vermek ve keşfedilmemiş yeteneklerin sektöre girmek için bir yol bulmasına yardımcı olmak için Film London, Creative Access ve MAMA Gençlik Projesi ile uyum sağlayarak prodüksiyon odaklı üretim şirketi Green Door Pictures'ı kurdu. Elba, 2016 yılında ekranda çeşitliliğin bulunmaması nedeniyle İngiliz parlamentosuna meydan okudu ve aynı yıl Kraliçe Elizabeth’in Yeni Yıl Onur Listesi ve Time 100’ün Dünyadaki En Etkili İnsanlar listesinde seçildi.

    Oyuncunun en önemli filmleri arasında “Mandela: Long Walk to Freedom”, “Beasts of No Nation” ve “Avengers: Age of Ultron” yer alıyor. Elba, “Bu endüstrideki farklı geçmişlerden gelen yeteneklere fırsat ve erişim sağlamak benim için bir misyon oldu. Bu da yıllar önce açık fikirli ve çeşitliliğe duyarlı birilerinden aldığım bir fırsattı. BAFTA'ya kendimi ve aynı amaca adanmış diğer kişileri tanıdığı için teşekkür ediyorum. Çünkü bunların hepsi farkındalığın değişmesine yardımcı olmak için gerekli adımlar ve eğlence alanındaki çeşitlilik farkının anlaşılması için oldukça önemli.” dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top