Hesabım
    Streaming Platformları, Tom Cruise'un Uzayda Geçecek Filmine Teklif Sunamayacak

    Tom Cruise ve Elon Musk'ın iş birliği yapacağı filmden yeni gelişmeler...

    Yıldız oyuncu Tom Cruise'un bütçesi 200 milyon doları aşacak olan yeni filmi hakkında detaylar geldi. Variety'nin doğruladığı bilgilere göre, filmin çok yüksek bütçeli bir prodüksiyona sahip olması ve Tom Cruise'un bir oyuncu olarak en az bu filmden 30 milyon dolarlık gelir elde etme beklentisi nedeniyle, film kesin olarak sinemalarda gösterime sunulacak. Film şirketleri, bilim kurgu filmi için tekliflerini hazırlamaya başladı. Ancak streaming platformlarının teklif sunmalarının engellendiği bilgisi verildi.

    Henüz adı belli olmayan Tom Cruise başrollü filmin kendisi dışında her şeyinin belli olduğunu söyleyebiliriz. Filmin yönetmeni Doug Liman olacak; Elon Musk, SpaceX ve NASA iş birliğiyle gerçekleştirilecek. Ayrıca filmin haklarının verileceği şirket için arayış sürüyor. Bunun için film şirketlerinin yarışa gireceği ve büyük paralar harcayacağı da kesin. Tom Cruise'u uzaya götürecek olan ve belki de uzay turizmine hız kazandıracak olan film, sinema dünyasını yeni bir döneme taşıyabilir. Tabii bu döneme yalnızca büyük yapımcılar bulabilen ve büyük bütçeler toparlayabilen sinemacılar adım atabilecek.

    Uzayda çekimleri yapılacak olan bu filmin bütçesi 200 milyon dolar civarında olacak. Tom Cruise'un ise oyuncu ve yapımcı olarak beklediği kazanç 30 milyon ile 60 milyon dolar arasında. Yani vizyona girebilmek için 10 yıl beklese de istediğini yalnızca gişeden elde edebilecek bir film bizleri bekliyor. Şirketlerin teklif verebilmesi için davet gönderilmeye ve görüşmeler yapılmaya başlandığı bilgisi doğrulandı. Ancak teklif vermesi için 2 büyük streaming platformu davet edilmedi. Hem Doug Liman, hem de Tom Cruise, filmin sinema deneyimi üzerine kurulmasını ve geleneksel bir stüdyo ile çalışmayı istiyor. Ayrıca Universal Pictures için de 200 milyon dolarlık bütçenin çok büyük bir riske girmek anlamına geleceği söyleniyor. Ama yine de Universal ile görüşmeler yapılıyor.

    Tom Cruise'un bu isteklerini aynı zamanda Christopher Nolan, Tenet filmiyle birlikte dile getirmişti. Filmin her ne kadar HBO Max'te yayınlanması için ısrarlara maruz kalsa da, Nolan filminin sinemalarda gösterilmesi konusunda ısrarcı. Ama farklı bir yönden bakarsak Russo Kardeşler'in Ryan Gosling ve Chris Evans ile birlikte çekeceği The Gray Man filmi Netflix'in ellerinde. Netflix, The Gray Man için neredeyse 200 milyon dolara yakın bir bütçe ayırıyor ve bu film Netflix'in şimdiye kadarki en büyük bütçe ayırdığı film olacak.

    Netflix'in bu konuda bir hata yapıp yapmadığını, filmin batıp batmayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Tom Cruise ve Doug Liman ise şirket arayışlarına bu süreçte devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top