Hesabım
    Almanya'dan İran'a Uzanan "Saz" Belgeselinden Fragman Geldi

    Saz belgeseli yakında BluTV'de!

    Berlin'de Türkler'in yaşadığı Kreuzberg'den dünyaya uzanan bir "Saz" yolculuğu, BluTV'de yayınlanacak olan Saz belgeseli ile izleyici karşısına çıkacak. Berlin'li müzisyen Petra Nachtmanova, saz ile olan bağını fragmanda gözler önüne seriyor.

    Berlinli müzisyen Petra Nachtmanova, köklü saz geleneği ile Kreuzberg’de tanışır. Saz çalan az sayıdaki Batı Avrupalı müzisyenlerden biri olan Petra Nachtmanova, sazın kökenlerini öğrenebilmek için yola koyulur. Sırtında bağlamasıyla yola çıkan Petra Nachtmanova, Berlin’den Balkanlara, İstanbul’dan Kafkas Dağları’na, Azerbaycan’dan sazın doğduğuna inanılan Horasan Bölgesi’ne gider. Yolculuk sırasında Erkan Oğur, Erdal Erzincan, Murat Ertel, Gjovali Shani, Bosnalı Saz grubu “Sevdah”, Suat Kaya, Ayşe Sewaqî, Aşık Mübariz Aliyev ve Seyed Arash Shahriyari gibi müzisyenlerle yolu kesişen Petra Nachtmanova, onlarla birlikte sazın öyküsünü keşfeder.

    Filmde müzisyen Petra Nachtmanova'ya yönetmen Stephan Talneau eşlik ediyor. Yol filmi Saz, 38. İstanbul Film Festivali aracılığıyla dünya prömiyerini yapmıştı. Belgesel film, BluTV'deki yerini 7 Ağustos Cuma günü alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top