Hesabım
    Venedik Film Festivali Direktörü, Pandemi Dönemi Festival Programını Anlattı

    Alberto Barbera, coronavirüs dönemine nasıl Venedik Film Festivali planı yaptığından bahsetti.

    Venedik Film Festivali bu yıl 77. kez, engellere rağmen gerçekleştirilecek. Coronavirüs salgını tüm yıl boyunca neredeyse tüm festivallerin iptal edilmesine ya da online olarak düzenlenmesine neden oldu. Ancak Venedik Film Festivali direktörü Alberto Barbera, festivali fiziksel olarak sinemaseverlerin karşısına çıkarma konusunda kararlı gibi görünüyor. Barbera, festivalin yeni kurallarından bahsetti.

    Geçtiğimiz gün içerisinde Venedik Film Festivali'nin bu yılki seçkisi resmi olarak açıklandı. Festival yönetiminin eleştirilerden ders çıkardığı görüldü. Geçtiğimiz yıllarda kadınlar tarafından yapılan filmler gözardı ediliyor ve yoksayılıyordu. Ancak bu yıl festivalin %44'ünü kadın sinemacılar oluşturuyor. Akıllardaki bir diğer soru ise coronavirüs salgınının tüm engellerine rağmen nasıl bir festivalin gerçekleştirilebileceği üzerine oldu. Festival direktörü Alberto Barbera'nın söylediklerine göre bu yıl Avrupa ağırlıklı bir festival olacak. Avrupa sınırları dışarıya tamamen kapatıldı. Yani Amerika'dan misafirlerin Venedik'te ağırlanamayacağı özellikle vurgulandı.

    Festivalin jüri başkanı bu yıl Cate Blanchett olacak ve oyuncu, İngiltere'de yaşıyor. Barbera'nın söylediklerine göre Blanchett'nin Venedik'e gelme konusunda bir sorunu bulunmuyor. Festival küçük, sessiz olduğu söylenen bir adada düzenlenecek ve bu nedenle güvenlik önlemlerini yerine getirmek daha kolay olacak. Sinema salonlarının %50'si kullanılacak ve sosyal mesafe korunacak. Ayrıca Barbera, diğer ülkelerin festivallerinin ertelenmesini kişisel tercihlere bağlıyor. Özellikle bu yıl Cannes Film Festivali, her ne kadar yönetim uzun süre boyunca iptal etmek istemese de iptal edilmek durumunda kalınmıştı.

    Bu yıl Venedik'te Sofia Coppola'nın "On The Rocks" filmi özellikle bekleniyordu. Ancak Barbera, filmin dağıtımcılarının risk almak istemediğini, A24'ün henüz filmle ilgili bir karara varmadığını belirtti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top