Hesabım
    Anthony Mackie, Marvel'ın Zorunluluktan Siyahileri Öne Çıkarmasından Bahsetti

    Anthony Mackie, ırkçı olmamaya çalışırken daha çok ırkçı olduklarını söylüyor.

    Geçtiğimiz haftalarda Anthony Mackie, Snowpiercer röportajı sırasında Marvel'da bulunan ırkçılıktan bahsetmişti. Söylediklerine göre Marvel, siyahiler için özel olarak filmler yapıyor ve geri kalan filmlerinde siyahileri arka plana atmaya, iş vermemeye devam ediyordu. Mackie, bunun ırkçılık yapmaktan daha ırkçı olduğunu dile getirmişti. Şimdi ise Fatherly'ye verdiği röportajda sözlerine daha fazla açıklık getirdi. Oyuncu bu durumun, farkındalık ile ilgili olduğunu söyledi.

    Anthony Mackie, Black Panther filminde tüm ekibin ve tüm oyuncuların siyahi olmasından, ama bu isimlerden hiçbirinin başka bir Marvel filminde yer almamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. Yani sır politik doğrucu olabilmek adına siyahilere özel olarak filmler yapılıyor. Ama gerçekte ırkçılık devam ediyor. Mackie bu açıklamalarına şu sözleri ekledi:

    "Bence şu anda olanlar ırkçılık sorunu değil. Farkındalık sorunu. Marvel ile birlikte bence çoğu şirket yapmaları gerektiğini düşündükleri şeyleri yapıyorlar. Hiçbir yol, şekil, form yeterli değil. Bence paralarını ağızlarına tıkamalılar. Siyahi birini ana karakterlerinden biri yapıp o malum konuşmayı yapmamasını bekleyemezsin. O konuşmayı yapmak benim DNA'mda var. Marvel'da yer almak benim için büyük bir şans ve Marvel'ı olabileceği en iyi şekline getirmek benim görevim. Sektörümüzde büyük olan şirketlerden biri evlerinde parti veriyorsa, katılanların %98'i beyaz olur. Ofislerine giderseniz, çalışanlarının %98'inin beyaz olduğunu görürsünüz. Bu onların gerçeklikleri."

    Anthony Mackie'nin önceki sözlerine Russo Kardeşler'den cevap gelmişti. Bu kez kimin cevap vereceği merakla bekleniyor. Oyuncunun gelecekte The Falcon and The Winter Soldier'ın yanı sıra Woman In The Window, Outside the Wire, Signal Hill ve The Blue Mauritus gibi yapımlarda karşımıza çıkacağı biliniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top