Hesabım
    Regina King’in İlk Yönetmenlik Denemesi ‘One Night in Miami’ Amazon'la Geliyor!

    King'in yöneteceği filmin haklarını Amazon satın aldı.

    Regina King’in ilk yönetmenlik denemesi “One Night in Miami”nin dünya çapındaki haklarını Amazon Studios satın aldı. Amazon, bu yılın ilerleyen aylarında filmi yayınlamayı planlıyor ve filmi potansiyel bir ödül yarışmacısı olarak görüyor. Perşembe günü erken saatlerde açıklandığı gibi, “One Night in Miami”, eylül ayında Toronto Uluslararası Film Festivali'nde dünya çapında tanıtılacak.

    Amazon, bir dizi stüdyo arasında geçen teklif savaşından sonra filmin haklarını kazandı. Satışla ilgili ayrıntılar açıklanmadı. Kaynaklar, tarihin en büyük bağımsız film satışlarından biri olduğunu söylüyor. Rakipler “One Night in Miami” için daha fazla para teklif etse de, yapımcıların filme olan tutkuları nedeniyle Amazon'la anlaşıldığı söyleniyor. Kemp Powers tarafından yazılan ve 2013'te sahnelenen oyununu temel alan “One Night in Miami”, 1964'te gerçekleşiyor ve adını, Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu unvanını kazandıktan sonra Muhammed Ali olarak değiştiren Cassius Clay'i izliyor.

    Kurgusal öykü, büyük kavgadan sonraki sabah, Clay ve en yakın üç arkadaşının - aktivist Malcolm X, şarkıcı Sam Cooke ve futbol yıldızı Jim Brown - öncü olma yolundaki ilerleyişlerini konu alıyor. Amazon Studios'un başkanı Jennifer Salke, “One Night in Miami’, bu büyük zihinlerin toplandığı ve nihayetinde sivil haklar hareketi olarak bugün bildiklerimizin şekillemeye başladığı güzel anları yakalıyor. Regina King, kapsamlı çalışmalarında gördüğümüz gibi zanaatına kamera önünde hakim ve şimdi yeteneğini kameranın arkasında da gösterecek. Regina ve Kemp'i, Amazon ailesine davet etmekten gurur duyuyoruz.” dedi.

    King, HBO mini dizisi “Watchmen” için Emmy adaylığı aldı. Son işleri arasında Barry Jenkins filmi “If Beale Street Could” ve “Seven Seconds” yer alıyor. King, televizyonda ise daha çok “Scandal” ve “This is Us” projeleriyle tanınıyor. King, konuyla ilgili olarak; “Amazon’un One Night in Miami konusundaki coşkusu hem alçakgönüllü hem de heyecan verici. Onları uzun metraj film yönetmenlik denememde ortak olarak görmekten onur duyuyorum.” dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top