Hesabım
    Steve McQueen Yönetmenliğindeki ‘Lovers Rock’, New York'ta Prömiyer Yapacak

    "Small Axe" Antolojisinin İki Bölümü Daha New York Film Festivali'nde Gösterilecek!

    Oscar ödüllü “12 Years a Slave” ve “Shame” filmlerinin yönetmeni Steve McQueen, New York Film Festivali'nde yeni projesi Small Axe'in ilk bölümü olan “Lovers Rock”la prömiyer yapacak ve açılış gecesi yayınlanacak. McQueen, Martin Scorsese, Clint Eastwood ve David Fincher gibi sinema efsanelerinin yıllık buluşmasında açılış gecesi filmini sunma şansı yakalayan uzun bir sinema efsanesi listesine katılıyor.

    “Lovers Rock”, 1980'lerin başında bir blues partisi sırasında ortaya çıkıyor ve genç bir aşk hikayesi anlatıyor. Amarah-Jae St. Aubyn, ilk oyunculuk denemesinde Micheal Ward, Shaniqua Okwok, Kedar Williams-Stirling, Ellis George, Alexander James-Blake, Kadeem Ramsay'la birlikte yer alıyor. “Lovers Rock”, Courttia Newland ve McQueen tarafından birlikte yazıldı. Film antolojisinde yer alan “Mangrove” ve “Red, White and Blue” adlı iki film daha bu yılki ana kategorinin bir parçası olarak dünya prömiyerini yapacak.

    Irkçılık ve ayrımcılığı inceleyen eserler, çeşitlilik ve temsil konularının olduğu politik anıları yansıtıyor gibi görünüyor. McQueen, “İnanılmaz bir onur ve üç filmimi New York Film Festivali'nde göstermek çok zorlayıcı. Bu zamanda benim için bu hikayeleri ve köklerimin mirasını bir siyahi olarak paylaşmak benim için özellikle anlamlı. NYFF'ye cömertlikleri için minnettarım ve herkese güvenli ve sağlıklı bir festival diliyorum.” dedi.

    “Mangrove”, 1970'teki bir protesto yürüyüşü sırasında Londra polisiyle çatışan bir grup siyahi aktivist olan Mangrove 9'un gerçek hikayesini anlatıyor. Letitia Wright, Shaun Parkes ve Malachi Kirby'nin oynadığı film, Alastair Siddons ve McQueen tarafından birlikte yazıldı. “Red, White and Blue”, babasının iki polis tarafından saldırıya uğradığını gören Leroy Logan'ın hikayesini anlatıyor. Daha sonra ırkçı tutumlarını içeriden değiştirmek için polis gücüne katılıyor. John Boyega ve Steve Toussaint, Courttia Newland ve McQueen tarafından birlikte yazılan filmde rol alıyor.

    Geçen yılın açılış gecesi filmi Scorsese’nin “The Irishman” filmiydi. Önceki açılış gecesi filmleri arasında Clint Eastwood’un “Mystic River”, Yorgos Lanthimos’un “The Favourite”, Alexander Payne’in “About Schmidt” Ang Lee’nin “Life of Pi” ve David Fincher’ın “Social Network"ü bulunuyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top