Hesabım
    31. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin Onur Ödülleri Kimlere Verilecek?

    Şerif Sezer, Tamer Levent ve Başka Sinema, Onur Ödülü'ne layık görüldü.

    Bu yıl 31. kez düzenlenecek olan Ankara Uluslararası Film Festivali'nin ayrıntıları açıklanmaya devam ediyor. Hazırlıkları sürdürülen festivalin geleneksel olarak verilen Onur Ödülleri'nin bu yılki sahipleri resmi olarak açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Dünya Kitle İletişim Vakfı'nın gerçekleştirdiği Ankara Film Festivali'nin Onur Ödülleri bu yıl, Şerif SezerTamer Levent ve Başka Sinema'ya takdim edilecek.

    Coronavirüs salgını nedeniyle tüm güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilecek olan Ankara Film Festivali'nin Onur Ödülleri'nin kimlere takdim edileceği belli oldu. Aziz Nesin Emek Ödülü'nün sahibi, usta oyuncu Şerif Sezer olacak. Sezer, ilk Ankara Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nün sahibi olarak tarihe geçmişti. Sanat Çınarı Ödülü ise oyuncu, yazar ve yönetmen kariyeriyle tanınan usta isim Tamer Levent'e verilecek. Son olarak Kitle İletişim Ödülü, bağımsız sinemanın ülkemizdeki en büyük destekçisi olan Başka Sinema'ya verilecek.

    Festival, bu yıl coronavirüs önlemleri alarak yoluna devam edecek. Salon kapasiteleri yarı yarıya doldurulacak ve çeşitli önlemler alınacak. 31. Ankara Uluslararası Film Festivali 3 ile 11 Eylül tarihleri arasında sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Film gösterimleri Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda yapılacak. Festivalin kapanış ve ödül töreni 11 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

    31. Ankara Film Festivali kapsamında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 9 film, Ulusal Belgesel Yarışması'nda 11 film yarışacak. Jürinin değerlendirmesi sonucunda ise filmlere ödülleri teslim edilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top