Hesabım
    Başka Sinema Ayvalık Film Festivali Ertelendi!

    Ayvalık Film Festivali yönetimi, coronavirüs salgını nedeniyle bu yılki festivalin ertelenmesine karar verdi.

    Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilmesi planlanan Başka Sinema Ayvalık Film Festivali, coronavirüs nedeniyle ertelemeye maruz kaldı. Festival yönetimi, duyuruyu sosyal medya üzerinden gerçekleştirdi. Açıklamalara göre Sağlık Bakanlığı'nın coronavirüste olan artışları duyurması, Ayvalık Film Festivali'nin geleceğini de belirlemiş oldu.

    Başka Sinema Ayvalık Film Festivali yönetiminden resmi bir açıklama geldi. Duyuruya göre festivalin öncelikle erken bir tarihe çekilmesi ve açıkhava gösterimleri yapılması düşünüldü. Ancak coronavirüs salgını vakalarının yeniden yükselmeye başlaması nedeniyle festivalin tamamen ertelenmesine karar verildi. Ayvalık Film Festivali iki yıldır gerçekleştiriliyordu. 3. Başka Sinema Ayvalık Film Festivali şimdilik süresiz olarak ertelenmiş gibi görünüyor. Yeni bir tarihin belirlenmesi, Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı açıklamalara göre değişebilir.

    Dünya çapında birçok festival coronavirüs salgını nedeniyle online olarak gerçekleştirildi. İstanbul Film Festivali de galalar dışındaki gösterimlerini online biletli olarak düzenlemişti. Ankara Film Festivali ise gösterimlerini sinemalarda yapmayı planlıyor. Önümüzdeki aylarda sinemaların ve festivallerin durumu şekillenmeye devam edecek gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top