Hesabım
    Denis Villeneuve'un "Dune"u, Yüzüklerin Efendisi Seviyesinde Olacak!

    Dune'un sanat yönetmeni Tom Brown, iddialı konuştu.

    Alejandro Jodorowsky'nin hayata geçirilmesine imkansız gözüyle baktığı gelecek Dune uyarlaması, Denis Villeneuve'un ellerinde bulunuyor. Dune'un sanat yönetmeninin söylediklerine göre, Villeneuve öyle bir film ortaya çıkardı ki Dune, Lord of The Rings filmlerinin skalasında görülecek.

    Sanat yönetmeni Tom Brown, KIDS FIRST! Film Critics'e konuştu. Söyledikleri, Dune hakkındaki beklentileri daha da yükseltecek gibi görünüyor. Brown, Dune'un kült haline gelen Yüzüklerin Efendisi uyarlaması seviyesinde görüleceğini söylüyor. Brown, Villeneuve'un vizyonu konusunda şu sözleri sarf etti: "Bunun hakkında söylenebilecek en harika şey, gerçekçi olması. Daha önce gördükleri bir şey gibi değil. Denis ve (prodüksiyon tasarımcısı) Patrice'in fikri, 'Bunları uçurursak nasıl olur?' ile ilgiliydi. Diğer gördüğümüz uzay araçlarının aksine inanılmaz derecede gerçekçiler. Bazı uzay gemileri gökdelen boyutunda olsa da diğerleri iki koltuklu araçlardı. Denis Villeneuve'un bu hikayenin orijinal bir versiyonunu yaptığını düşünüyorum. Bence dürüst olmam gerekirse onu geçen olmayacak. İşin tamamı, göz korkutucu olacak. Ama aynı zamanda özel olacak. Geçen gün gazetede yeni 'Yüzüklerin Efendisi'ni aradıklarını söylüyorlardı ve buna kesinlikle inanıyorum. Bence Dune, bu tür filmlerin arasında yer alacak."

    Merakla beklenen Dune'un konusu şöyle: Uzak bir gelecekte geçen "Dune", ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

    Dune kitabı daha önce David Lynch tarafından hayata geçirilmişti. Lynch aklındakilerin çoğunu yapamadığını belirtmişti. Jodorowsky ise Dune'un Lynch versiyonunu çok kötü olarak niteliyordu. Ayrıca BBC, Dune'u mini dizi olarak ekranlara aktarmıştı.

    Denis Villeneuve imzalı Dune, 18 Aralık 2020'de sinemalarda olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top