Hesabım
    New York Film Festivali'nin Kapanış Filmi "French Exit" Olacak

    Michelle Pfeiffer ve Lucas Hedges, iddalı filmin başrollerinde!

    Paris'teki yeni hayatı için eskisini bir kenara atan Manhattan sosyetesinden bir kadının hikayesini anlatan Azazel Jacobs yönetmenliğindeki “French Exit”, 58. New York Film Festivali'nin kapanış filmi seçildi. Oscar adayı oyuncular Michelle Pfeiffer ve Lucas Hedges'in başrollerini paylaştığı film, dünya prömiyerini Koronavirüs salgını nedeniyle fiziksel ve sanal olayların bir karışımı olması beklenen festivalde yapacak.

    Covid-19, Toronto başta olmak üzere birçok film festivalinin planlarını değiştirmeye, dijital etkinliklere ve arabalı gösterimlere yönelmeye zorlarken, Telluride gibi festivaller bu yıl toplantılara ev sahipliği yapmamayı tercih etti. "French Exit"in hikayesinde Pfeiffer, servetini kaybeden Frances Price'ı canlandırıyor. Yaklaşan mali yıkım, oğlu Malcolm (Hedges) ve kedilerinin, bir arkadaşının Paris'teki boş apartmanına taşınmasına neden olur. "French Exit", Patrick deWitt’in aynı adlı romanından uyarlanan bir Sony Pictures Classics prodüksiyonu.

    Yönetmen Jacobs yaptığı açıklamada, “NYFF, katılarak büyüdüğüm film festivaldir. Night on Earth'ü ilk kez gördüğümü ve sonrasında Jim Jarmusch'a bir hayran mektubu yollamak istediğimi hatırlıyorum. Aynı yıl Gus Van Sant’ın ‘My Own Private Idaho’sunu gördüğümü ve daha sağlam bir film yapımcısı olmayı hedeflediğimi hatırlıyorum. "French Exit"in büyüdüğüm ve sevdiğim şehirde prömiyerine izin verdiği için NYFF'ye ve hiç şüphesiz bu etkinliğin gerçekleşmesi için yorulmadan çalışan herkese minnettarım." dedi.

    Jacobs’un önceki çalışmaları arasında "The Lovers" ve "Terri" yer alıyor. New York Film Festivali Direktörü Eugene Hernandez, "Momma’s Man adlı filmi 2008'de Yeni Yönetmenler / Yeni Filmler bölümüyle festivalimizde gösterildiğinden beri New York'lu film yapımcısı Azazel Jacobs'u takip ediyoruz. Şimdi, New York'taki izleyicilerle paylaşmak için sabırsızlandığımız, Michelle Pfeiffer'la güç birliği yaptığı kapanış filmi seçkisi French Exit'la NYFF çıkışını yapacağı için onur duyuyoruz" dedi. Festivalin açılış filmi ise Steve McQueen’ın, Small Axe antoloji serisinin ilk filmi olan Lovers Rock olacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top