Hesabım
    3. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali Başvuruları Başladı!

    Dostluk Kısa Film Festivali, sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

    Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali, kısa film yönetmenlerinin filmleriyle birlikte başvurularını bekliyor. Yunus Emre'nin anısına düzenlenecek olan kısa film festivalinin başvuruları, resmi site üzerinden ve Filmfreeway uluslararası sinema platformu üzerinden kabul edilmeye başlandı.

    T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleştirilen Uluslararası Dostluk Filmleri Festivali, geçtiğimiz yıllarda Hindistan’dan Filipinler’e, İran’dan Amerika’ya, Brezilya’dan Suriye’ye dünyanın dört bir yanından 1500'e yakın başvuru almıştı. Dostluk kavramını kendine tema edinen festival, insan ilişkilerine doğrudan ya da dolaylı olarak konu edinen her türlü film, festival kapsamında değerlendirmeye alınıyor.

    3. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali, büyük şair ve mutasavvıf Yunus Emre'yi anmayı hedefliyor. Asya'dan Avrupa topraklarına şiirleri dostluk ve kardeşlik ile bağdaştırılan Yunus Emre Türkiye'de ülkemizde edebiyat tarihinin temele taşlarından biri olarak kabul ediliyor. Dostluk Kısa Film Festivali sayesinde böylece Yunus Emre genç nesiller ve yeni sinemacılar tarafından da hatırlanmış olacak.

    Bu yıl, Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'nin Festival Direktörlüğü'nü Faysal Soysal üstlenirken Genel Koordinatörlüğü'nü Mehmet Lütfi Şen yapacak. Festival kapsamında ilk üçte yer alan filmlere ödülleri takdim edilecek. Dostluk Kısa Film Festivali'nin başvuruları 5 Ekim tarihine kadar yapılabilecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top