Hesabım
    Kubrick, "Eyes Wide Shut" İçin Tom Cruise'dan Önce Kimleri Düşünüyordu?

    Bill Murray ve Woody Allen ilk sırada geliyordu.

    Usta yönetmen Stanley Kubrick'in Eyes Wide Shut defteri yeniden açıldı. David Mikics'in yazarı olduğu Stanley Kubrick biyografisinden yeni bilgiler elde edildi. Söylenenlere göre Kubrick, kült haline gelmiş Eyes Wide Shut filminin başrolünde rol alması için Tom Cruise'dan önce çok daha farklı isimleri düşünüyordu. Bu isimler arasında Bill Murray ve Woody Allen da vardı.

    David Mikics'in Stanley Kubrick: American Filmmaker kitabında, yönetmen hakkında birçok yeni bilgi ortaya çıktı. Bilgilere göre Kubrick'in oyuncu istek listesinde Tom Cruise da yer alıyordu. Ancak ondan önce Steve Martin, Woody Allen, Dustin Hoffman, Warren Beatty, Alan Alda, Albert Brooks, Bill Murray, Tom Hanks, Sam Shepard gibi önemli başka isimler bulunuyordu. Bu oyuncu listesi, Kubrick'in 80'li yıllarda tuttuğu bir defter sayesinde ortaya çıktı.

    Gözü Tamamen Kapalı filmini Kubrick 1999 yılında hayata geçirmişti. Ama filmi yapma fikri 1970'li yıllardan beri vardı. Tom Cruise, Eyes Wide Shut'ta Nicole Kidman'a eşlik ediyordu. Filmin konusu ise şöyleydi: Bill Harford ve karısı Alice Harford'ın dış dünyaya mutlu bir yansıyan bir evlilikleri vardır. İlişkilerinde her şey yolunda gibi görünmektedir. Bir gün katıldıkları bir davette Alice, başka erkeklerle sohbetlere dalar. Bunu fark eden Bill, hem sinirlenir hem de yaşanan bu duruma tuhaf bir tepki gösterir. Bill, yaşanan o geceden sonra kimliğini cinselliğe emanet edecektir. Oldukça tuhaf düşüncelerle örülü bir cinsellik dünyasına doğru savrulacaktır.

    Eyes Wide Shut, Amerika'da 55 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. David Mikics'in kitabı Stanley Kubrick: American Filmmaker, henüz okuyucularıyla buluşmadı. 18 Ağustos tarihinde kitap raflarda ve dijitaldeki yerini alacak. Şimdilerde ise ön sipariş verilebiliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top