Hesabım
    Engelsiz Filmler Festivali, İzleyicileriyle Çevrimiçinde Buluşacak!

    8. Engelsiz Filmler Festivali, sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

    Bu yıl Engelsiz Filmler Festivali 8. kez sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Ancak coronavirüs salgını güvenlik önlemleri nedeniyle festival, çevrimiçi olarak izleyicileriyle buluşacak. 8. Engelsiz Filmler Festivali'nin bu yılki teması "Normali Ararken" olacak.

    8. Engelsiz Filmler Festivali, COVID-19 salgını sonrası normal yaşama dönüşü bu yıl kendine tema edinecek. Açıklananlara göre ‘Normal’ kabul ettiğimiz ‘eski’nin gün yüzüne vuran sorunları, festivalin bu yılki anlatım hedefi arasında bulunuyor. İnsan ilişkilerinde, canlılarla olan ilişkilerde, bedenle ve içinde bulunulan mekanlarla olan ilişkilerde eskiden kabul edilen normaller tartışma konusu olacak.

    Engelsiz Filmler Festivali kapsamında bu normalin arandığı 'Eski Normal' seçkisinin yanı sıra Engelsiz Yarışma, Dünyadan, Çocuklar İçin ve Uzun Lafın Kısası kategorileri yer alacak. Festivalin tüm gösterimleri ücretsiz olarak izleyicileriyle buluşacak. Film ekipleriyle, aktivistlerle söyleşiler yapılacak. Tüm etkinliklere, görme engelliler için sesli betimleme, işitme engelliler için altyazı aracılığıyla herkesin katılımı sağlanacak.

    Festival, 12 ile 18 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerin karşısına engelsiz olarak çıkacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top