Hesabım
    FilmBox Arthouse Seçkisinde Andrei Tarkovsky Filmleri Var

    Tarkovsky filmleri Filmbox ekranlarında olacak!

    Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde yayın yapan Filmbox, Arthouse sinema filmlerini izleyici karşısına çıkarmaya devam ediyor. Bu kez FilmBox'ın seçkisinde usta yönetmen Andrei Tarkovsky'nin filmleri bulunuyor. Rus Sineması için büyük önem taşıyan Tarkovsky filmleri, 16 ile 21 Ağustos tarihleri arasında FilmBox'ta olacak.

    FilmBox Arthouse'un Rus Sineması'ndan ekranlara taşıyacağı Tarkovsky filmleri arasında üç yapım bulunuyor:

    Nostalji (Nostalghia) – 16 Ağustos Pazar – Saat 15:50

    Tanınmış bir Rus şair olan Andrei, 18. yüzyılda yaşamış ve Bolonya’da eğitim görmüş memleketlisi müzisyen Sosnovsky’nin hayatını araştırmak için İtalya’ya gelir. Güzel İtalyan tercümanı eşliğinde Toskana’dayken mutsuz evliliğinin, karısının ve çocuklarının Rusya’daki hatırası onu avlar. Seyahati giderek içsel bir serüvene dönüşürken mistik bir aydınlanma, şairin yolunu aydınlatacaktır.

    Ayna (The Mirror) – 18 Ağustos Salı – Saat 16:20 / 21 Ağustos Cuma – Saat 01:30

    Ayna, yönetmen Andrei Tarkovsky’nin kendi hayatı üzerinden aşk, bağlılık, anılar ve hayata dair birçok şeyi gözler önüne seriyor. II. Dünya Savaşı öncesinde geçen film, ormanın içinde bir klübede geçiyor. Ünlü yönetmen Tarkovsky’nin hayatına odaklanılan filmde, yönetmenin eski karısı, annesi, babası, kendi hayatı ve ebeveynlerinin kuşakları arasında bir yolculuğu çıkılıyor.

    Solaris (Solaris) - 18 Ağustos Salı – Saat 18:05

    Belirgin bir bilince sahip bir gezegendir Solaris. Oraya gelen dünya insanlarının zihinleri ile oynamak ise en büyük gücü ve yeteneğidir. İnsanların bilinçaltına süzülüp oraya müdahele ederek, hafızalarındaki şeyleri maddeleştirir. Burada olanları araştırmakla görevli olarak ilgili üsse gönderilen kişi de gezegenin gücünden payını alacaktır şüphesiz. Böylesi bir gizemle büyülenirken kendi geçmişi ile burun buruna gelecektir.

    Filmbox'a TV+ Kanal 20, KabloTV Kanal 336, D-Smart Kanal 19 ve Vodafone TV üzerinden ulaşabilir, film seçkisini izleyebilirsiniz. Üç harika Tarkovsky filmi 16-21 Ağustos tarihleri arasında izlenebilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top