Hesabım
    George Miller'in 'Mad Max: Fury Road' Sonrası İçin İki Planı Var

    Devam filmleriyle uğraşan Miller, Furiosa'nın hikayesini de genişletmek istiyor

    Beş yıl önce George Miller, altı Oscar kazanan ve halkın bilincinde güçlü kalan bir film olan Mad Max: Fury Road'u piyasaya sürdü. Miller, bir gün Fury Road'da Charlize Theron'un canlandırdığı savaşçı Furiosa'ya odaklanan bir ön bölüm yapma arzusu hakkında açıklamalarda bulundu. Peki, Miller'in hayali ne? Gazeteci Josh Horowitz'le yaptığı yeni bir röportajda Miller, rehber olarak tarih, mit ve hikaye anlatımından bahsetti ve neler olabileceği hakkında ipuçları verdi.

    Miller, Furiosa'nın Citadel halkını Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne) yönetiminden kurtarmasının ardından; "Bunu sık sık düşündüm. Gitmenin iki yolu var. Biri ütopik ki bu ilginç bir hikaye değil. Bir şekilde, bu doğrultuda yapacağı ilk şeyin yukarı çıkıp suyu serbest bırakmak olduğunu hayal ettim. Belki de yeni bir politik anlaşma gibi düşündüm" dedi.

    Miller, böyle bir şeyin zor olduğuna dikkat çekiyor ve Furiosa'nın neden bir tiran olacağının daha muhtemel olduğunu açıklamak için etkili teorisyen Joseph Campbell'den yararlanıyor. "Campbell, olağan hikâyenin, bugünün kahramanının yarının zorbası haline gelmek olduğunu söyledi. Kahraman, değişimin ajanıdır. Temelde, bazı ortak yararlar için kişisel ilgiden feragat ederler. Campbell temelde der ki; inşa ettiğin ya da kurtardığın şeyi çok seviyorsun. Kendine güveniyorsun. Dogmayı geliştiriyorsun ve temelde onu korumalısın"

    Yine de Miller, iki düşünce arasında kaldığını açıklıyor ve Furiosa'nın böyle bir düzene girmeyeceğini kabul ediyor. Miller, "Bu tuzağa düşemeyecek kadar akıllı olduğunu düşünüyorum. Bunu zaten Immortan Joe ile görmüştü. Aynı süreci yaşadığına inanıyorum. Muhtemelen kendi zamanında kahraman bir karakterdi" dedi. George Miller'ın hem devam filmleri, hem de Furiosa'nın geçmişiyle ilgili projeleri yapıp, iki planını da devreye sokup sokamayacağını yakın zamanda öğreneceğiz.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top