Hesabım
    Bosphorus Film Lab Bünyesindeki First Cut Lab Başvuruları Başladı!

    Boğaziçi Film Festivali için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

    Bu yıl 8. kez gerçekleştirilecek olan Boğaziçi Film Festivali hakkında yeni ayrıntılar açıklanmaya devam ediliyor. Bosphorus Film Lab kapsamında gerçekleştirilecek olan First Cut Lab'den yeni bir duyuru paylaşıldı. Açıklananlara göre First Cut Lab'in başvuruları başladı.

    Boğaziçi Film Festivali'nin endüstri bölümünde yer alan Bosphorus Film Lab'den yeni bilgiler geldi. Duyuruya göre Bosphoruz Film Lab kapsamında hayata geçirilen First Cut Lab'in başvuruları açıldı. First Cut Lab'de bu yıl iki farklı proje seçilerek ödüllendirilecek. Henüz kurgu aşamasında olan filmler başvurularını yapabilecek ve değerlendirmeye alınacaklar. Bu uzun metraj filmlerin yapımcısı ve yönetmeni, uluslararası danışmanlar ile filmlerinin üzerine çalışma imkanı yakalayacak.

    First Cut Lab ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlenmişti. Barış Sarhan’ın yönetmenliğini, Umut Eğitimci’nin yapımcılığını yaptığı Cemil Şov; erit Karahan’ın yönetmenliğini, Kanat Doğramacı’nın yapımcılığını üstlendiği Okul Tıraşı, ve Çağıl Bocut’un yönetmenliğini yaptığı, Aslı Erdem ve Çağlar Bocut’un yapımcılığını üstlendiği Sardunya filmleri First Cut Lab kapsamında ödülün sahibi olmuştu.

    Henüz kurgu aşamasında olan filmler First Cut Lab'e son olarak 1 Ekim tarihinde başvuru yapabilecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleriyle Boğaziçi Film Festivali 23 ile 30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top