Hesabım
    Bosphorus Film Lab'den Destek Alan "Bir Umut"un Çekimlerine Başlandı

    Ümit Köreken'in yeni filmi Bir Umut için harekete geçildi.

    Boğaziçi Film Festivali kapsamında düzenlenen Bosphorus Film Lab'de geçtiğimiz yıl Ümit Köreken ve filmi Bir Umut destek alma şansına sahip olmuştu. TRT Ortak Yapım Ödülü'nün sahibi olan filmin çekimlerine başlandığı resmi olarak duyuruldu. Çekimler coronavirüs nedeniyle gecikmeli de olsa Bursa'da başladı.

    Salgın kuralları nedeniyle tüm güvenlik önlemleri alınarak çekimlerine başlanan Bir Umut, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Boğaziçi Film Festivali'nin düzenlediği Bosphorus Film Lab'de ödülün sahibi olmuştu. Destek ödülü sayesinde filmin çekimlerine başlandı. Bir Umut filminin yönetmen koltuğuna oturan Ümit Köreken'i ilk uzun metrajı Mavi Bisiklet ile tanımıştık. Mavi Bisiklet 53. Antalya Film Festivali’nde En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen ve En İyi Film ödüllerinin sahibi olmuştu. Ayrıca yönetmen, Muhammed Ali isimli belgeselini geçtiğimiz yıl 34. Fransa Belfort Film Festivali aracılığıyla tüm dünyaya tanıtmıştı.

    Başrollerini Baran Şükrü BabacanEylem Yıldız ve Funda Eskioğlu'nun paylaşacağı Bir Umut'un konusu şöyle: Genç bir adam olan Umut, filmlerde rol almak isteyen bir oyuncudur. Karısı Asiye ise kurdukları özel tiyatroda yönetmenlik yapar. Çocukken babasını kaybetmesinin ardından annesinin evlenmesi üzerine dayısı ile yaşayan Umut, yıllardır annesini görmemiştir. Ancak aradan geçen onca yılın ardından dayısından gelen bir telefon üzerine annesine yardım etmek zorunda kalır. MS hastası olan annesi tedavisiyle ilgilenmek zorunda kalan Umut, bu sırada beklenmedik bir haber alır. Asiye hamiledir ve bu haber ikisi arasında bir çatışmaya neden olur. Çocuk sahibi olmak istemeyen Umut, Asiye ile büyük bir tartıma yaşar. Bu durum üzerine Asiye bir anda ortadan kaybolur. Stres altında olan Umut, aynı zamanda annesi ile de büyük bir hesaplaşma yaşar. Annesinin de ortadan kaybolması üzerine Umut, gece boyu Asiye’yi ve annesini arar. Sabah olduğunda annesi ve Asiye’den haber alan Umut’un sadece birine yetişebilme imkanı vardır.

    Şimdilerde çekimlerine Bursa'da devam edilen Bir Umut'un önümüzdeki festival sezonunda dünyada ve ülkemizdeki film festivallerinde gösterilmesi planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top