Hesabım
    Vişegrad Dörtlüsü Klasikleri Ankara Film Festivali'nde!

    Vişegrad Kahkahası seçkisi, Ankara Film Festivali'nde izleyici karşısına çıkacak!

    Bu yıl 31. kez düzenlenecek olan Ankara Uluslararası Film Festivali için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan yeni duyuruya göre, Vişegrad Gülümsüyor seçkisi ile 5 yönetmenden 4 klasikleşmiş komedi filmi festival kapsamında izleyici karşısına çıkacak. Vişegrad Dörtlüsü seçkisi, adını Çekya, Macaristan, Polonya ve Slovakya’nın oluşturduğu dörtlüden alıyor.

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle ve Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nden yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Her yıl olduğu gibi festival bu yıl da Dünya Sineması'ndan birçok filmi sinemaseverlerle buluşturacak. Vişegrad Gülümsüyor seçkisi filmleri de bu filmler arasında yer alacak. Vişegrad Dörtlüsü, 1300'lü yıllara dayanan Çekya, Macaristan, Polonya ve Slovakya birliği olarak biliniyor.

    Bu komedi filmleri seçkisinde Çekya'lı yönetmen Jirí Menzel’in Bohumil Hrabal’ın hikâyesinden uyarladığı “The Snowdrop Festival / Kardelen Festivali”; Slovak yönetmen Frigyes Ban ve Çekyalı yönetmen Vladislav Pavlovic’in birlikte yönettiği 1958 yapımı “St Peter's Umbrella / Aziz Peter’in Şemsiyesi”; Polonyalı yönetmen Andrzej Munk’un ikinci filmi de olan ve adını Beethoven’ın 3. senfonisinden alan “Eroica"; “Requiem / Ağıt”, “Az Ötödik Pecset / Beşinci Mühür”, “Magyarok / Macarlar” gibi klasikleriyle tanıdığımız Macar sinemacı Zoltán Fábri’nin en meşhur filmlerinden “Profesör Hannibal” filmleri yer alacak.

    31. Ankara Uluslararası Film Festivali 3 ile 11 Eylül tarihleri arasında sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Film gösterimleri Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda yapılacak. Festivalin kapanış ve ödül töreni 11 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Coronavirüs salgını nedeniyle festival tüm güvenlik önlemleri alınarak düzenlenecek. Salonlar %50 kapasiteyle hizmet verecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top