Hesabım
    'Mavzer', Saraybosna'da Büyük Ödül İçin Yarışıyor

    Fatih Özcan'ın ilk uzun merajlı filmi 'Mavzer' 26. Saraybosna'da prömiyer yaptı

    Seksenler dizisi ve Bir Zamanlar Anadolu'da performanslarıyla daha çok tanınan başarılı oyuncu Serhat Kılıç'ın başrolünde oynadığı, eksi 20 derecede kar üzerinde, zorlu şartlarda çekilen 'Mavzer' filmi Saraybosna'da büyük ödül için yarışıyor. Film, geçtiğimiz gün izleyiciyle online olarak buluştu ve prömiyerini yapmış oldu. 

    Yönetmen ve senarist Fatih Özcan'ın ilk uzun merajlı filmi olma özelliği taşıyan 'Mavzer', 26. Saraybosna Film Festivali'nde önceki gün seyirciyle buluştu ve övgü dolu sözlerle karşılandı. Pandemi etkilerinin yeniden artması nedeniyle online düzenlenen gala, festivalin resmi internet sitesinde üzerinden yapıldı ve ilk gösterimini gerçekleştirmiş oldu.

    'Mavzer', festivalin ana yarışma kategorisinde 'Andromeda Galaxy', 'Otto The Barbarian', 'The Island Within', 'All The Pretty Little Horses', 'Digger', 'Exile' ve 'Mare' filmleriyle ödül için yarışıyor. Usta oyuncu Serhat Kılıç, Niğde'de Demirkazık Dağı’nda, kar üstünde ve eksi 20 derecede çekilen 'Mavzer'in başrolünü Ozan Çelik'le paylaşıyor. 

    Film, koyunlarını kurtlardan korumak için bir mavzer satın almaya çalışan Veysi'nin, oğlu Mustafa ve kardeşleriyle yaşadıklarını konu ediniyor. Filmde, küçük kıskançlıklar, tartışmalar, erkekleri kurt gibi yapan tehlikeli içgüdü ve çocukların babalarını rol model almaları üzerine yaşadıkları hayal kırıklıkları sonucu ortaya çıkan travmalar işleniyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top