Hesabım
    Ankara Film Festivali'nde Federico Fellini ve Eric Rohmer Filmleri Gösterilecek!

    31. Ankara Uluslararası Film Festivali'nden Fellini ve Rohmer seçkisi!

    31. Ankara Uluslararası Film Festivali heyecanı başladı! Festival hazırlıkları tüm hızıyla sürerken film seçkileri açıklanmaya devam ediyor. Yeni duyurulara göre Ankara Film Festivali, Federico Fellini ve Eric Rohmer filmlerinin gösterileceği bir seçkiye ev sahipliği yapacak.

    Dünya Sineması kategorisinin Anısına bölümünde bu yıl Federico Fellini ve Eric Rohmer'in filmleri sinemaseverlerle buluşacak. Fellini'nin imzası attığı Venedik'te Gümüş Aslan Ödülü'nün sahibi olan “I Vitelloni / Aylaklar” ve Rohmer'in hayata geçirdiği, Jane Austen'in sinemadaki karşılığı olarak nitelendirilen “Claire's Knee / Claire’in Dizi” filmleri festival kapsamında gösterime sunulacak. Ankara Film Festivali, ayrıca Dünya Sineması'ndan farklı ülkelere de ev sahipliği yapacak. Vişegrad Dörtlüsü olarak bilinen Çekya, Macaristan, Polonya ve Slovakya'dan beş önemli film, festivalde izleyici karşısına çıkacak.

    Ankara Film Festivali kapsamında, 10 film Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması’nda yarışacak. Seçilen bir film projesi 30bin TL değerinde ödülün sahibi olacak. 31. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin Ulusal Yarışma filmleri arasında ise Aşk, Büyü, Vs., Bilmemek, Ceviz Ağacı, Kovan, Omar ve Biz, Şair, Topal Şükran'ın MaceralarıUzak Ülke ve Uzun Zaman Önce yapımları bulunuyor.

    T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen 31. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında En İyi Film Ödülünü alan filme 50.000 TL, ilk filmlere verilen Mahmut Tali Öngören Özel Ödülünü kazanan filme ise 10.000 TL ödül verilecek. Filmleri Yeşim Ustaoğlu'nun başkanlığındaki jüri üyeleri değerlendirecek. Jüriler arasında Aylin Zoi Tinel, Berkay AteşTuğçe Altuğ ve Uğur Vardan bulunuyor.

    31. Ankara Uluslararası Film Festivali 3 ile 11 Eylül tarihleri arasında sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Film gösterimleri Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda yapılacak. Festivalin kapanış ve ödül töreni 11 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Coronavirüs salgını nedeniyle festival tüm güvenlik önlemleri alınarak düzenlenecek. Salonlar %50 kapasiteyle hizmet verecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top