Hesabım
    "Bir Düş Gördüm" Sao Paolo Film Festivali'ne Gidiyor!

    Bir Düş Gördüm, Finlandiya'dan aldığı ödüllerin ardından Sao Paolo'ya yolcu olacak.

    Ağustos ayı içerisinde 5. Scandinavian Uluslararası Film Festivali'nde yarışan "Bir Düş Gördüm" Finlandiya'dan iki ödülle birlikte döndü. Murat Çeri yönetmenliğindeki Bir Düş Gördüm, festival yolculuğuna bu kez Sao Paolo Uluslararası Film Festivali ile devam edecek. Film, 44. kez düzenlenen festivalin "Yeni Sinemacılar" kategorisinde yarışacak.

    44. Sao Paolo Uluslararası Film Festivali'nin resmi seçkisine kabul edilen filmin konusu ise şöyle: Bir Düş Gördüm, trafik kazası geçiren bir çocuğun hayatına odaklanıyor. 9 yaşındaki Tarık’ın hayatı ailesiyle birlikte geçirdiği trafik kazasının ardından altüst olur. Tarık kazada babasını kaybederken annesi de komaya girer. Kaza sonucu hafızasını kaybeden Tarık’ın geçmiş hayatıyla tek bağı gördüğü düşlerdir. Kazanın ardından köydeki dedesinin yanına giden Tarık, yeni hayatına alışmaya çalışırken gördüğü düşlere tutunmaya çalışır.

    Bir Düş Gördüm, 22 Ağustos'ta başlayan 5. Scandinavian Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Görüntü Yönetimi ve En İyi Kostüm Tasarımı ödüllerine layık görüldü. Görüntü yönetmeni Durmuş Sorkut, kostüm tasarımcısı ise Ebru Tunçoktay, Bir Düş Gördüm ile katıldıkları ilk festivalden ödülle dönmüş oldu. Şimdi ise Sao Paolo Uluslararası Film Festivali'nde izleyici karşısına çıkacak. Festivalin diğer yarışma filmleri 10 Ekim'de açıklanacak. Festival ise 22 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    Bir Düş Gördüm'ün oyuncu kadrosunda Nevzat YılmazHarun Reha PakoğluFerda IşılRecep Çavdar, İsmail HakkıNurdan AlbamyaMustafa HalazaroğluEmin YalçınFatih Dokgözİsmail KavrakoğluFurkan Aydın ÇelikMuhammed Emir BalcıMuhammed Yakup Baybars ve Yusuf Ekinci bulunuyor. Dram filmi Bir Düş Gördüm, bir TRT ortak yapımı olarak hayata geçirildi. Boğaziçi Film Festivali kapsamında düzenlenen Bosphorus Film Lab'den destek aldı. Bir Düş Gördüm'ün henüz Türkiye'deki vizyon tarihi bilinmiyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top