Hesabım
    Matt Damon, "The Last Duel" Çekimleri İçin İrlanda'ya Dönüyor

    Ridley Scott imzalı The Last Duel için yeniden harekete geçildi.

    Matt Damon'ın başrolünü Ben Affleck ile birlikte paylaşacağı "The Last Duel" hakkında yeni gelişmeler yaşandı. Coronavirüs salgını nedeniyle yönetmen Ridley Scott ve ekibi çekimleri durdurmuştu. Şimdi ise Matt Damon'ın çekimlere devam edebilmek üzere İrlanda'ya gitme tarihi açıklandı. Duyuruya göre çekimler önümüzdeki ay içerisinde devam edecek.

    Usta yönetmen Ridley Scott, 1300'lü yıllarda geçen bir Ortaçağ filmi olan The Last Duel'ın çekimlerine coronavirüs nedeniyle bir anda son verdiklerini açıklamıştı. Filmin çekimleri bitirilen kısmının seti Fransa'da bulunuyordu. Ancak yönetmen, filmi Matt Damon ile birlikte İrlanda'da bitirmek istediğini söylemişti. Şimdi ise sete dönüş tarihi belli olmuş gibi görünüyor. The Irish Mail'in Pazar günü yaptığı habere göre, Damon'ın İrlanda'nın Kildare kasabasında kalacağı biliniyor. Ancak söylenenlere göre kasaba ve ilçe tamamen karantina altında bulunuyor ve film ekibinin kasabada kalma kararını değiştirmesi gerekiyor. Bir diğer bilgiye göre ekibin Wicklow'da kalma olasılığı bulunuyor. Ancak son karar hükümetin sözlerine göre verilecek.

    The Last Duel'ın konusu ise şöyle: Norman (Normandiya'da yaşayan Frenk ve İskandinav kökenli halk) şövalyesi Jean de Carrouges ve Norman beyi Jacques le Gris eskiden çok yakın arkadaşlardır. Carrouges savaşa gider ve döndüğünde hiçbir şey eskisi gibi değildir. le Gris, Carrouges'in karısına tecavüz etmek suçundan yargılanıyordur. Ancak kimse Margerite'e inanmaz. Bunun üzerine asker, karara itiraz etmek üzere Fransa kralına kadar gider. Hakim açısından ise Le Gris avantajlı konumdadır. Mahkemenin yeni kararına göre iki adam düello yapacak ve bu düellonun sonucunca biri ölecektir. Hayatta kalan kişi Tanrı'nın isteğini yerine getirmiş olacak ve eğer ki Le Gris hayatta kalırsa da aklanacaktır. Ayrıca eğer ki Carrouges kaybederse karısı ceza olarak bir kazığa bağlanarak yakılacaktır.

    The Last Duel'da Matt Damon'a Ben Affleck, Adam DriverJodie Comer gibi yıldızlar eşlik edecek. Filmin 15 Ekim 2021 tarihinde sinemalardaki yerini alması planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top