Hesabım
    Scream 5'in Arkasındaki Ekipten, "The Nutty Professor" Yeniden Çevrimi Geliyor

    Uyarlama, Jerry Lewis'in olduğu orijinal filmi referans alacak

    Jerry Lewis’in kültü komedisi “The Nutty Professor”, “Scream 5”in arkasındaki prodüksiyon şirketi tarafından yeniden perdeye aktarılıyor. Project X yöneticileri James Vanderbilt, William Sherak ve Paul Neinstein, Eddie Murphy'nin başrol oynadığı ve pek beğenilmeyen yeniden çevrimin haklarını da satın aldı. Yeniden yapım için henüz hiçbir yönetmen veya oyuncu belirlenmedi.

    Lewis, dış görünüşü tarafından sosyal ortamlarda dışlandığını hisseder ve bunu çözmek için kendini oldukça yakışıklı gösteren bir iksir bulur. Bu iksirin en büyük sorunu daimi olmamasıdır. Jerry Lewis, Bill Richmond'la birlikte yazdığı senaryodan filmin yönetmenliğini de üstlendi ve senaryoyu, Robert Louis Stevenson’ın 1886 romanı “Dr. Jekyll ve Bay Hyde"dan uyarladı. Film tarihçileri, "The Nutty Professor"ı Lewis'in uzun kariyerinin en unutulmaz filmi olarak görüyor.

    2004 yılında, orijinal film, Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihsel veya estetik açıdan önemli" olduğu için Ulusal Film Arşivi'ne korunmak üzere seçildi. Jada Pinkett Smith'in de rol aldığı Eddie Murphy versiyonu, dünya çapında 274 milyon dolar hasılatla gişede büyük başarı elde etti ama eleştirmenler tarafından beğenilmedi. Murphy bu filmde yedi farklı karakteri canlandırdı. Universal ayrıca 2000 yılında “Nutty Professor II: The Klumps” adlı bir devam filmi yayınladı.

    Project X Entertainment’tan Vanderbilt, Neinstein ve Sherak, Courteney Cox ve David Arquette’in rollerini yeniden canlandıracakları ve yakında çıkacak olan "Scream 5"i üretiyorlar. Çekimlerin bu yıl içinde Wilmington, N.C.'de başlaması bekleniyor. Şirket, Scream 5 sonrası The Nutty Professor için çalışmalara başlayacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top