Hesabım
    8. Boğaziçi Film Festivali Yarışma Başvuruları Sürüyor!

    Yarışma kategorisi, Bosphorus Film Lab ve First Cut Lab, başvuruları beklemeye devam ediyor.

    Bu yıl 8. kez düzenlenen Boğaziçi Film Festivali, sinemacıların başvurularını kabul etmeye devam ediyor. Festivalin ulusal uzun metraj, ulusal kısa kurmaca ve belgesel yarışmaları ve Bosphorus Film Lab başvuruları 4 Eylül'e; onun bünyesinde bulunan First Cut Lab başvuruları 1 Ekim'e kadar yapılabilecek.

    Bosphorus Film Lab, her yıl film üretimine destek vermek amacıyla düzenleniyor. TRT’nin kurumsal iş ortaklığıyla düzenlenen bu yarışma, yapım ya da fikir aşamasında bulunan filmlerin başvurularını kabul ediyor. Pitching Platformu’nda yarışan bir proje TRT Ortak Yapım Ödülü'nün, bir diğer proje ise Postbıyık Renk Düzenleme Ödülü’nün sahibi olabiliyor. Work in Progress kapsamında yer alan projeler de 25.000 TL’lik T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü ile CGV Mars Dağıtım Ödülü için sunumlarını gerçekleştirecek.

    First Cut Lab'de bu yıl iki farklı proje seçilerek ödüllendirilecek. Henüz kurgu aşamasında olan ve en az 60 dakika uzunluğunda olan uzun metraj filmler başvurularını yapabilecek ve değerlendirmeye alınacaklar. Bu uzun metraj filmlerin yapımcısı ve yönetmeni, uluslararası danışmanlar ile filmlerinin üzerine çalışma imkanı yakalayacak.

    8. Boğaziçi Film Festivali'nin yarışma filmleri arasına alınan yapımlar, jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek. En İyi Ulusal Film, 100.000 TL değerinde ödülün sahibi olacak.  Uzun metraj yarışma bölümünde En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Sinematografi ve En İyi Kurgu kategorilerine de ödüller sahiplerini bulacak. Ulusal Kısa Kurmaca Film ve Ulusal Kısa Belgesel Film kategorileri olmak üzere iki farklı ödülün verileceği kısa metraj yarışmasında En İyi Film, 10.000 TL'lik ödülün sahibi olacak. İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü'nün sahibi 5.000 TL; Ulusal Kısa Belgesel Film Yarışması'nın En İyi Film'i 10.000 TL; Ahmet Uluçay Büyük Ödülü'nün kazananı ise 25.000 TL ile ödüllendirilecek.

    Bosphorus Film Lab ve Boğaziçi Film Festivali yarışma filmleri arasında yer alabilmek için son başvuru tarihi 4 Eylül, First Cut Lab için ise 1 Ekim olarak belirlendi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleriyle Boğaziçi Film Festivali 23 ile 30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top