Hesabım
    Ankara Film Festivali'ne Dünya Sinemasından Ödüllü Filmler Geliyor!

    Ankara Film Festivali'nin Dünya Sineması seçkisi açıklanmaya devam ediyor.

    Bu yıl 31. kez düzenlenecek olan Ankara Uluslararası Film Festivali'nin Dünya Sineması seçkisi büyüyor. Seçkiye, dünya çapında önemli ödüllere sahip olan, festivallerde yarışan filmler dahil edildi. Berlin, San Sebastián, Stockholm gibi film festivallerinden yapımlarla 6 filmden oluşan bir bir seçki hazırlandı. Ankara Film Festivali'nin biletleri yarın satışa çıkacak!

    Ankara Film Festivali'nin Dünya Sineması kategorisine 6 yeni filmin eklendiği açıklandı. Bu filmler arasında Ulrike Ottinger’in Berlin Film Festivali'nde prömiyerini yapan filmi “Paris Calligrammes”; Christian Petzold'un Berlin'de FIPRESCI Ödülü sahibi olan filmi Undine; oyuncu Ina Weisse’nin imzasını attığı San Sebastian ve Stockholm'de gösterilen “The Audition / Seçmeler”; İtalyan sinemacı Danilo Caputo’nun Berlin'de prömiyerini yapan filmi “Sow the Wind / Rüzgârı Eken”; ilk uzun metrajını The Bicycle ile yapan Alman yönetmen Arne Körner’in yeni filmi “Gasmann”; Luis Bunuel'in kariyerindeki önemli anları animasyon aracılığıyla yeniden canlandıran “Buñuel in the Labyrinth of the Turtles” bulunuyor.

    31. Ankara Uluslararası Film Festivali 3 ile 11 Eylül tarihleri arasında sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Film gösterimleri Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda yapılacak. Festivalin kapanış ve ödül töreni 11 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Coronavirüs salgını nedeniyle festival tüm güvenlik önlemleri alınarak düzenlenecek. Salonlar %50 kapasiteyle hizmet verecek. Açıklamalara göre güvenli bir festival ortamı yaratılması için Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol’un bilimsel danışmanlığında ve vakıf yönetim kurulu üyesi psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Selçuk Candansayar’ın eşliğinde Sağlık Bakanlığı kuralları göz önünde bulundurularak düzenlemeler yapılıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top