Hesabım
    Scooby Doo Çizgi Filmlerinin Yaratıcısı Joe Ruby Hayatını Kaybetti

    Joe Ruby, 87 yaşında hayata veda etti.

    Scooby Doo çizgi filmlerinin yaratıcısı olan Joe Ruby'nin, Çarşamba günü yaşamını yitirdiği duyuruldu. 87 yaşındayken hayata veda eden Ruby, Ruby-Spears Prodüksiyon Şirketi'nin Ken Spears ile birlikte kurucusu olarak tanınıyordu.

    1968 ile 1970 yılları arasında Ken Spears ile birlikte Scooby Doo çizgi filmlerini hayata geçiren animasyon sanatçısı Joe Ruby, geçtiğimiz Çarşamba günü hayatını kaybetti. Ruby'nin temsilcisinin Deadline'a bildirdiklerine göre sanatçının ölümü doğal nedenlerle gerçekleşti. Ruby'nin sağlık sorunları yaşlılığı nedeniyle yıllardır sürüyordu.

    Joe Ruby aynı zamanda, Ken Spears ile birlikte Dynomutt, Dog Wonder ve Jabberjaw yapımlarına imzasını atmıştı. Los Angeles doğumlu Ruby animasyon kariyerine Walt Disney stüdyolarında çalışarak başlamıştı. Bir süre sonra yaşamı Velma, Daphne, Shaggy, Fred ve Scooby Doo karakterleriyle birleşti. Önceleri yalnızca Amerika'daki ekranlar için yarattığı Scooby Doo çizgi filmleri, bir süre sonra tüm dünyadaki çocuk ve yetişkin izleyicileriyle buluşmaya başladı. Televizyona özel olarak Scooby Doo hakkında farklı yapımlar çekildi. Scooby-Doo! Mystery Incorporated ve Scooby-Doo! and the Gourmet Ghost bunlar arasında yer alıyordu. 2002 ve 2004 yılında ise live-action filmler hayata geçirildi. Artık Scooby bir animasyondu ve diğer karakterler gerçekti. Son olarak ise Scoob! isimli bir animasyon filmi izleyici karşısına geçti. Joe Ruby'nin yarattığı bu karakterler, uzun süre daha bizlerle birlikte yaşayacak gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top