Hesabım
    Black Panther'le Tanınan Ünlü Oyuncu "Chadwick Boseman" Hayatını Kaybetti

    Boseman, tedavi gördüğü kolon kanserine yenik düştü

    Black Panther ve Marvel filmlerindeki Kral T’Challa rolüyle daha geniş kitleler tarafından sevilen ve bu yıl Spike Lee filmi Da 5 Bloods performansıyla Oscar radarına giren başarılı oyuncu Chadwick Boseman hayatını kaybetti. 2016 yılından beri kolon kanseri tedavisi gören oyuncu, bu savaşına yenik düştü ve yaşama gözlerini yumdu. Boseman, 43 yaşındaydı.

    Marvel Evreni'ne girip, Black Panther olmadan önce, siyahi ikonik isimler Jackie Robinson (2013 yapımı “42” filmi) ve James Brown (2014 yapımı “Get on Up” filmi)'ı da canlandıran Boseman'ın ölüm haberi, kendisinin sosyal medya sayfalarından da duyuruldu. Birçok sanatçı ve ünlü kişi ölümünün ardından mesaj yayınladı ve üzüntüsünü dile getirdi.

    Boseman'la son yıllarda en çok ortaklığa imza atan Marvel Studios'un başkanı ve Marvel'in baş kreatif yöneticisi Kevin Feige yaptığı açıklamada, "Chadwick’in ölümü kesinlikle yıkıcı. O bizim T'Challa'mızdı, Kara Panter'imizdi ve sevgili dostumuzdu. Sete her adım attığında karizma ve neşe saçıyordu. Ekranda her göründüğünde gerçekten silinmez bir şey yarattı. Çalışmalarında birçok harika insanı somutlaştırdı ve hiç kimse harika adamları hayata geçirmede ondan daha iyi değildi. Canlandırdığı herhangi bir kişi kadar zeki, nazik, ve güçlüydü. Şimdi çağlar boyunca bir simge olarak onların yanında yerini alıyor. Marvel Studios ailesi kaybının yasını tutuyor ve bu gece bütün duygularımız ailesiyle birlikte." dedi.

    Boseman'ı son olarak, çekimlerin bittiği konuşulan Ma Rainey's Black Bottom filminde izleme şansı elde edebiliriz. Son gösterime giren filmi Da 5 Bloods ise Netflix Türkiye'de an itibarıyla yayında.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top