Hesabım
    Tenet, Uluslararası Gişede 50 Milyon Dolardan Fazla Açılış Hasılatı Elde Etti

    Salgına rağmen Tenet önemli bir gişe başarısı elde etti

    Christopher Nolan’ın "Tenet"i, bu hafta sonu uluslararası alanda vizyona çıktı ve devam eden salgına rağmen şaşırtıcı derecede sağlam bir açılış gişesiyle 53 milyon dolarlık bir hasılat elde etti. Uzun süreli sinema kapanışlarından sonra, tüm dünyada Tenet filmi salonlar için bir kurtuluş olarak görülüyordu. Amerika dışındaki birçok lokasyonda gösterime giren bilim kurgu destanı, 7.1 milyon dolar kazandığı Birleşik Krallık'ta en güçlü başlangıcı yaptı.

    Film, bu hafta sonu, Fransa (6.7 milyon $), Kore (5.1 milyon $), Almanya (4.2 milyon $) ve Türkiye de dahil olmak üzere 41 uluslararası pazarda vizyona girdi. Önümüzdeki hafta sonu Warner Bros. filmi ABD, Rusya ve Çin'de de vizyona sokacak. Warner Bros. Pictures Group Başkanı Toby Emmerich, "Uluslararası olarak harika bir başlangıç ​​yaptık ve bundan daha memnun olamazdık. Christopher Nolan bir kez daha büyük ekranda izlenmeye değer bir etkinlik sundu ve dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerin "Tenet"i sinemada izleme fırsatı bulmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

    Başrollerini John David WashingtonRobert Pattinson ve Elizabeth Debicki'nin paylaştığı, zamana meydan okuyan bir gerilim filmi olan “Tenet”, başlangıçta temmuz ayında vizyona çıkacaktı ama salgın sırasında vizyon tarihi defalarca ertelendi. Açılış hafta sonu bilet satışlarının beklenenden daha iyi olduğu düşünüldüğünde "Tenet", küresel sağlık krizi sırasında sinema salonlarının yaşayabilmesi için umut verici bir işaret gibi görünüyor. Emmerich'in belirttiği gibi, sinema operatörleri izleyicilerin sinemaya geri dönerken kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak için aşırı önlemler aldılar. Hem ülkemizdeki zincirler, hem de Amerika'daki AMC ve Regal gibi büyük zincirler, müşterilerin yüz maskeleri takmasını, sosyal olarak mesafeli oturma düzeni kurmasını ve yeni temizlik prosedürlerini uygulamasını zorunlu kılıyor.

    Emmerich, "sinemalarını güvenli ve sosyal açıdan uzak bir şekilde yeniden açmak için yorulmak bilmeyen çabaları için değerli ortaklarımıza teşekkür ederiz. Bu küresel sürümün benzeri görülmemiş koşulları göz önüne alındığında, bir sprint değil maraton koştuğumuzu biliyoruz ve bu film için haftalarca küresel olarak uzun vizyon dönemi yaşamasını dört gözle bekliyoruz." dedi.

    Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Nolan’ın 70 mm'lik tutkusu düşünüldüğünde, izleyiciler “Tenet”i mümkün olan en iyi kalitede görmek için salonlara koştu. Imax ekranlar ve diğer premium formatlar, bazı pazarlarda bilet satışlarının dörtte birinden fazlasını oluşturdu ve yalnızca Imax'ten 5 milyon dolar hasılat elde etti. Sinemalardaki kapasite kısıtlamalarına rağmen, “Tenet”, Nolan için önemli gişe başarılarından biri olacak gibi duruyor. Hollanda, Ukrayna ve Macaristan da dahil olmak üzere dokuz ülkede kariyerinin en büyük başlangıcını yaptı. İlginç bir şekilde, Suudi Arabistan'da da “Tenet” 131 salondan 1,47 milyon dolar hasılat elde etti ve ülke için Hollywwod rekoru kırdı. Ülkemizdeki seyirci ve hasılat rakamları henüz açıklanmadı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top