Hesabım
    Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri İçin Başvurular Açıldı!

    8. İpekyolu Film Ödülleri için ilk adım atıldı..

    Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından düzenlenen, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen 8. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri için çalışmalar başladı ve ilk adım atıldı. İpekyolu Film Ödülleri, bu yıl 8. kez, Kadim İpekyolu'nda topladığı filmleri, istanbul izleyicisiyle buluşturacak.

    Festival Direktörü Feza Sınar yaptığı açıklamada, “Önemli bir ticari rota olan İpekyolu’nun tarih boyunca en görkemli ve cezbedici limanı İstanbul’un kültürler arası birleştirici rolüne festivalimizle katkı sunmanın gururunu yaşıyoruz. Bu Yıl. 8 incisini yapıyoruz, giderek büyüyor ve uluslararası alanda tanınırlığı artıyor.  Kalıcı ve anlamlı bir festival olacağını umuyorum. Meslek birliği olarak Genç Sinemacılara her zaman kucak açtık ve destekledik. “SETEM bünyesinde oluşturduğumuz Akademimize katılan gençlerin emeklerini değerlendirmek için başlattığımız daha sonra Ulusal çapta yaygınlaştırdığımız SETEM AKADEMİ BAK -Belgesel, Kısa Film, Animasyon- yarışmaları düzenlemeye başladık. Diyebilirim ki genç sinemacı yetiştirme konusunda bereketli topraklar üzerinde yaşıyoruz.  SETEM Akademi Bak ödülleri bu kadar ilgi görünce festivalimiz uluslararası bir nitelik kazandı ve İpekyolu Film Ödülleri adıyla Uluslararası bir festivale dönüştü. Türkiye, Çin, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, İtalya, Gürcistan, Suriye, Mısır, Hindistan, Irak gibi antik İpekyolu ülkelerinden sinemacıların katılımı ile gerçekleştiren festivale geçtiğimiz yıl uluslararası alanda 3056, ulusal alanda ise 297 belgesel, animasyon ve  kurmaca film olmak üzere toplamda 3353 film katıldı” dedi.

    SETEM her sene emektar bir sinema emekçisine Emek Ödülü veriyor. Festival direktörü Feza Sınar "Ne derler bilirsiniz geçmişi olmayanın geleceği olmaz. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri’nde genç sinemacıları desteklemenin yanı sıra Türk Sinemasının duayen isimlerine de emek ödülleri veriyoruz. Bugüne kadar; Vedat Türkali, Ertem Göreç, Safa Önal, Mehmet Dinler, Ülkü Erakalın, Aram Gülyüz, Necip Sarıcı, Yılmaz Atadeniz, Memduh Ün, Duygu Sağıroğlu, Ertunç Şenkal, Tolgay Ziyal, Hüsamettin Ünlüoğlu, Annie Pertan ve Aycan Çetin Emek Ödülü alan isimlerdi.” açıklamasını yaptı. Bı yılın Emek Ödülleri sahipleri ise yakın zamanda açıklanacak. 

    Ulusal ödül kategorileri arasında, Belgesel Bölümü'nde, en iyi belgesel film, en iyi yönetmen, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi senaryo, en iyi kurgu, Animasyon Bölümü'nde en iyi animasyon film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo ve en iyi animatör özel ödülü, Kısa Film Bölümü'nde, en iyi kısa film,  en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi yönetmen, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi kurgu, en iyi senaryo dalları bulunuyor. Uluslararası ödül kategorileri ise; en İyi kurmaca film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo, jüri özel ödülü, en iyi belgesel, en iyi animasyon ödülleri verilecek.

    Ödül için başvurular yarın (1 Eylül) başlayacak ve 13 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecek..

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top