Hesabım
    Ankara Film Festivali Açılışını Yaptı!

    31. Ankara Uluslararası Film Festivali, geçtiğimiz gece başladı.

    Tarihten bugüne ulaşan Ankara Film Festivali, yapılan bir törenle birlikte açılışını gerçekleştirdi. Dün gece düzenlenen törende, Onur Ödülleri sahiplerine takdim edildi. Ayrıca Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması'nın sahibi de belli oldu.

    31. Ankara Uluslararası Film Festivali, geçtiğimiz gece açılışını Cermodern'de yaptı. Tüm coronavirüs önlemleri alınarak davetliler eşliğinde yapılan açılış töreninde Şerif Sezer, Tamer Levent ve Başka Sinema'ya Onur Ödülleri verildi. Törenin sunuculuğunu Ünsal Ünlü yaptı. Onur Ödülleri'nden Aziz Nesin Emek Ödülü Şerif Sezer'e; Sanat Çınarı Ödülü tiyatro ve sinema sanatçısı Tamer Levent'e; Kitle İletişim Ödülü ise bağımsız film dağıtım ağı Başka Sinema'ya takdim edildi.

    Ankara Film Festivali'nde üçüncü kez düzenlenen Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması'nın kazananı ise Murat Uğurlu'nun "Hak Edilmiş Bir Öpücük" projesi oldu. Jüri üyeleri Ceylan Özgün ÖzçelikSuzan Güverte ve Uygar Şirin, bu kararı şu sözlerle açıkladı: gerekçesinde, “Evrensel meselelere ait olduğumuz coğrafyadan bakarken keskin bir eleştiri ya da yüceltmenin kolaycılığına sığınmaktansa nesnel ve derinlikli bir tablo çizen, karakterlerini arzuları ve korkularıyla çok boyutlu, soluk alıp veren varlıklara dönüştüren ve senaryo yapısı ile ele aldığı tema arasında tutarlı bir bütünlük kurmayı başaran bir proje. Böylece Murat Uğurlu'nun film projesine 30bin TL'lik ödül verildi.

    31. Ankara Film Festivali kapsamında Ulusal Uzun Metraj Yarışması kategorisinin yanı sıra Dünya Sineması'ndan önemli filmler ağırlanacak. Federico Fellini, Éric Rohmer, Jirí Menzel’in klasik filmleri; Nina Hoss’a San Sebastián ve Stockholm film festivallerinden En İyi Kadın Oyuncu Ödülü getiren “Seçmeler”, feminist ve avangart sinemanın yaşayan kraliçesi Ulrike Ottinger’in otobiyografik belgeseli “Paris Kaligramları” ve Christian Petzold’un bu yıl Berlin Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu dalında Gümüş Ayı Ödülü’nü kazanan romantik hayalet filmi “Undine” gibi yapımlar festival boyunca sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

    4 Eylül Cuma festival programı:

    BÜYÜLÜ FENER SALON I

    BÜYÜLÜ FENER SALON II

    • 14:00 Ulusal Belgesel Film Yarışması - Oyuncakçı Saklı Yadigârlar / Kuyudaki Taş
    • 17:00 Ulusal Belgesel Film Yarışması - İçimdeki Küller / enstANtane
    • 20:00 Ulusal Belgesel Film Yarışması - Ada’m / Tenere

    BÜYÜLÜ FENER SALON III

    • 20:30 Tenere (Ek Gösterim)

    Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nın T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen festival, 11 Eylül tarihine kadar devam edecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top