Hesabım
    Boğaziçi Film Festivali Yarışması ve Bosphorus Film Lab Başvuruları Devam Edecek!

    Boğaziçi Film Festivali, başvuruları uzatma kararı aldı.

    Boğaziçi Film Festivali bu yıl 8. kez sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleriyle gerçekleştirilecek olan festivalin Ulusal Yarışma ve Bosphorus Film Lab başvurularının uzatıldığı açıklandı. Yeni duyurunun ardından başvurular 11 Eylül'e kadar devam edecek.

    8. Boğaziçi Film Festivali'nin başvuruları sürüyor. Ulusal Yarışma kategorisinde yarışacak olan filmler ve festivalin endüstri bölümüne ait olan Bosphorus Film Lab'e geliştirme aşamasında olan filmlerin başvuru yapmaları bekleniyor. Bosphorus Film Lab genç yapımcı ve yönetmenleri bu kapsamda maddi olarak ve eğitim aracılığıyla destekleyecek. Bu kapsamda yapım ya da fikir aşamasındaki filmler de başvuru yapabilecek. Pitching Platformu’nda yarışan bir proje TRT Ortak Yapım Ödülü'nün, bir diğer proje ise Postbıyık Renk Düzenleme Ödülü’nün sahibi olabiliyor. Work in Progress kapsamında yer alan projeler de 25.000 TL’lik T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü ile CGV Mars Dağıtım Ödülü için sunumlarını gerçekleştirecek.

    Ulusal Yarışma kategorisinde ise jüri üyeleri tarafından değerlendirmeye alınarak başarılı bulunan bir film En İyi Ulusal Film ödülüne layık görülerek 100.000 TL değerinde ödülün sahibi olacak. Uzun metraj yarışma bölümünde En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Sinematografi ve En İyi Kurgu kategorilerine de ödüller sahiplerini bulacak. Ulusal Kısa Kurmaca Film ve Ulusal Kısa Belgesel Film kategorileri olmak üzere iki farklı ödülün verileceği kısa metraj yarışmasında En İyi Film, 10.000 TL'lik ödülün sahibi olacak. İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü'nün sahibi 5.000 TL; Ulusal Kısa Belgesel Film Yarışması'nın En İyi Film'i 10.000 TL; Ahmet Uluçay Büyük Ödülü'nün kazananı ise 25.000 TL ile ödüllendirilecek.

    Ulusal Yarışma ve Bosphorus Film Lab'e başvurular 11 Eylül'e; First Cut Lab'e ise başvurular 1 Ekim tarihine kadar yapılabilecek. Boğaziçi Film Festivali 23 ile 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top