Hesabım
    Tenet, Uluslararası Gişede 100 Milyon Dolar Barajını Aştı

    Tenet, Amerika gösterimi öncesi 100 milyon dolar hasılat elde etti

    Christopher Nolan’ın "Tenet"i, cumartesi günü itibarıyla uluslararası alanda 100 milyon dolar hasılat barajını aştı. Bu hafta sonu, Çin'de şimdiye kadar 20 milyon doları aşan film, henüz Amerika'da yeni gösterime girdi. Bu rakamlar, gişe rekortmenliği söz konusu olduğunda altın bir dokunuşa sahip olan ve daha önce "Inception", "Dunkirk" ve "The Dark Knight"la büyük gişe rekorları kıran Nolan için oldukça standart ama bu standart, pandemi koşullarında gerçekleştiği için yine çok büyük bir başarı anlamına geliyor.

    Hollywood'un şu anda COVID-19 nedeniyle dolaştığı keşfedilmemiş sular göz önüne alındığında, ilk sonuçlar, sinemaya gitmenin, varoluşsal bir krizle karşılaştıktan sonra, insanların normal yaşam belirtileri gösterdiğinin bir işareti. Çin tarihi savaş destanı "The Eight Hundred", şu anda Orta Krallık'ta gişede birincilik için "Tenet"le önemli bir yarış halinde. "Tenet"in arkasındaki stüdyo olan Warner Bros., pazar gününe kadar yerel sayıları yayınlamayacak. Film bu hafta ABD'de gösterime girdi ama Los Angeles ve New York City gibi büyük pazarlarda Koronavirüs nedeniyle gösterime giremeyecek.

    Salon sahipleri, "Tenet" için daha büyük bir yeniden açılış yapmayı planlıyor ve Nolan’ın genişleyen, görsel olarak çarpıcı maceralar sunma konusundaki itibarının, virüsün hayatı altüst ettiği mart ayından bu yana büyük ölçüde kapatılan bir sektörü yeniden canlandırmaya yardımcı olacağına inanıyor. Warner Bros.'un, bütçesi 200 milyon dolara yaklaşan "Tenet"te kâr elde etmesi için yeterli sayıda salon açılıp açılmayacağı belli değil ama beklenti, filmin açılış haftasında ABD'de 20 milyon doların üzerinde bir hasılat yapacağı yönünde.  "Tenet, dünya çapında 450 milyon dolara yaklaşırsa, film finansal bir başarı olarak kabul edilecek.

    ABD'de, Fox ve Disney’in “The New Mutants” adlı filmi cuma günü 800.000 dolar hasılat yaparak süper kahraman filminin toplamını 9.5 milyon dolara çıkardı. Searchlight'ın "The Personal History of David Copperfield” 100.000 dolar ekleyerek toplamını 763.473 dolara yükseltti. Pek çok açıdan, "Tenet"in Amerika içindeki en şiddetli rekabeti, Disney Plus'ta ilk kez sahneye çıkmak için beyaz perdeyi terk eden bir fantastik destan olan "Mulan"dan gelebilir. Film, akış hizmetinde yaklaşık 30 dolara satılıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top