Hesabım
    Hugo Weaving, ‘The Matrix 4’te Yer Almama Sebeplerini Anlattı

    Üçlemenin sevilen oyuncusu, dördüncü filmde olmadığı için üzgün

    İkonik karakter Ajan Smith'i orijinal Matrix üçlemesinde canlandıran Hugo WeavingMatrix 4 için kayda değer bir eksiklik olacak. Rollerini tekrarlayacak olan Keanu Reeves, Carrie-Anne MossJada Pinkett Smith ve Lambert Wilson geri dönmeye hazırlanıyor ama The Matrix serisinin Weaving gibi eşit derecede ayrılmaz bir parçasının olmaması büyük eksiklik. Weaving, yakın zamanda bir röportaj verdi ve bunun sebepleri hakkında konuştu.

    Weaving; "Lana, The Matrix 4'ün bir parçası olmam için çok hevesliydi. Gerçekten ben de istedim çünkü serinin bütün filmlerine çok ama çok düşkünüm. Aslında, üç film çektikten sonra Matrix'i tekrar ziyaret etme fikri konusunda başlangıçta biraz çekingen davrandım ama sonra senaryoyu okudum ve bir teklif aldım. Buna hemen evet cevabını verdim ve sonra görüşmeye başladık. O zamanlar bir tiyatro oyunu oynuyordum ve ikisini de yapabilmek için tarihler üzerinde çalışıyorduk. Daha sonra Lana tarihlerini değiştirmek istemediğine karar verdi, ben de yapamayacaktım. Özetle, olan buydu." dedi.

    Weaving, The Matrix 4 için geri dönmeyecek olsa da, orijinal üçleme üzerinde çalışırken geçirdiği zamanı sevgiyle anlattı. The MatrixThe Matrix Reloaded ve The Matrix Revolutions'ın çekimleriyle ilgili hangi anıların öne çıktığı sorulduğunda; "Şu anda burada Sydney'deki Fox Stüdyolarında oturuyorum, ilk olarak burada çalışmaya başlamıştık. Buraya her geldiğimde milyonlarca şey oluyor. Çok mutlu, heyecanlı bir dönemdi ve üzerinden uzun bir süre geçirdik, bu yüzden bir aile gibiydik. Dünyayı birçok kez birlikte gezdik, San Francisco ve Los Angeles'ta da çalıştık ama çoğunlukla Sidney'de bulunduk. Üç film çoğunlukla Sidney'deki Fox Stüdyoları'nda çekildi. Hepsine çok ama çok düşkünüm." dedi. Weaving'in Lana ve Lily Wachowski'nin yaratıcı ortaklığı hakkındaki sözleri de aynı derecede sevecen oldu. 

    Weaving sözlerine şöyle devam etti; "The Matrix'ten sonra V for Vendetta geldi ve Berlin'de yapmaktan büyük keyif aldım. Ve ondan sonra yine Berlin'de Cloud Atlas'ı yaptık. Şu anda bir sonraki Matrix kurulumu için yine birlikte Berlin'deler. Lilly orada değil, bu kez sadece Lana ama Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss'la birlikte sanat departmanından bazıları da onlarla birlikte Berlin'e gitti. Yani o sette tekrar görmeyi istediğim çok insan var. Yapmıyor olmam utanç verici ama sonuçta yapmıyorum ve iyiyim."

    Daha önce 2021 yılında gösterime girmesi planlanan ve ertelenen Matrix 4'ün 1 Nisan 2022'de vizyona girmesi planlanıyor. Filmiş bu kez Lana Wachowski tek başına yönetiyor ve çekimler kaldığı yerden devam ediyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top