Hesabım
    Oyuncular, Cinsiyetsiz Ödüllerin Verilmesini İstiyor

    Son olarak bu isteği dile getiren isim Bollywood yıldızı Ayushmann Khurrana oldu.

    Ödül törenlerinin ve prestijli ödüllerin değiştirilmesi için sesler yükselmeye başladı. Berlin Film Festivali'nin cinsiyetsiz oyuncu ödülü kararından sonra, aynı kuralların diğer festival ödülleri için de geçerli olması için oyuncular açıklama yapmaya başladılar. Bu konuda Bollywood yıldızı Ayushmann Khurrana, Cate BlanchettTilda Swinton gibi isimlerin izinden giderek açıklama yaptı.

    Khurrana, ödüllerin cinsiyetsiz verilmesi gerektiğiyle ilgili şu sözleri sarf etti: "Cinsiyetsiz ödüller bir kurala dönüşmeli. Tüm kalbimle söylüyorum ki Berlin Film Festivali'nin cinsiyetsiz ödüller konusundaki kararına katılıyorum ve umarım dünyadaki tüm festivaller gibi Hindistan da buna uyar."

    Birkaç gün önce Cate Blanchett ve Tilda Swinton açıklama yaparak cinsiyetsiz ödüllere verdikleri destekten bahsetmişlerdi. Oscar Ödülleri ve BAFTA Ödülleri'nin de Berlin'in izinden gitmesi gerektiğini söylediler. Swinton: "Bu çok yaşamı boşa harcamak. Hayat çok kısa. Berlin'in açıklaması konusunda çok mutluyum ve bence herkesin önünde sonunda bu yolu izlemesi kaçınılmaz. Benim için bu durum çok açık." sözlerini sarf etmişti. Blanchett ise, "Kendimi her zaman 'aktör' olarak tanıtmışımdır. Aktris kelimesinin aşağılayıcı olarak kullanıldığı bir nesilden geliyorum. Bu durumda diğerini tercih ediyorum."  sözleriyle kendini ifade etmişti.

    Cinsiyetsiz ödül kararı veren Berlin Film Festivali, 11 ile 21 Şubat arasında düzenlenecek. Böylece yeni ödül kurallarının nasıl işleyeceği ve tarihe nasıl geçeceğini göreceğiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top