Hesabım
    Altın Koza'da Onur Ödülleri Nur Sürer ve Rutkay Aziz'e Verilecek

    27. Adana Altın Koza Film Festivali'nin Yaşam Boyu Onur Ödülü sahipleri açıklandı.

    Bu yıl 27. kez düzenlenecek olan Adana Altın Koza Film Festivali'nin Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün hangi değerli isimlere takdim edileceği resmi olarak açıklandı. 14 ile 20 Eylül tarihleri arasında diğer şehirlerden misafirlere kapalı olarak düzenlenecek olan Adana Film Festivali'nin Yaşam Boyu Onur Ödülleri, Nur Sürer ve Rutkay Aziz'e; Orhan Kemal Emek Ödülü ise Orhan Oğuz'a verilecek.

    27. Adana Altın Koza Film Festivali, 14 Eylül tarihinde düzenlenecek bir törenle açılışını yapacak. Törende Yaşam Boyu Onur Ödülleri ve Orhan Kemal Emek Ödülü sahiplerini bulacak. Yaşam Boyu Onur Ödülleri sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Nur Sürer ile oyuncu, tiyatrocu, yönetmen ve sanat yönetmeni Rutkay Aziz’e verilecek. Türk Sineması'nda yapımcı, yönetmen ve görüntü yönetmeni olarak büyük emek sarf eden Orhan Oğuz'a ise Orhan Kemal Emek Ödülü takdim edilecek.

    Adana Film Festivali'nin başkanlığını Menderes Samancılar’ın üstlendiği yürütme kurulunda Nebil Özgentürk, Kadir Beycioğlu, İsmail Timuçin ve Gökhan Mutlay yer alıyor. Festivalin direktörlüğünü Kadir Beycioğlu üstleniyor. Jüri başkanlığını Füsun Demirel'in üstlendiği 27. Adana Film Festivali'nin jürileri arasında görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, oyuncu Damla Sönmez, yönetmen Seren Yüce, müzisyen Can Atilla, yazar Ayfer Tunç ve sinema yazarı Sevin Okyay bulunuyor.

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın yaptığı açıklamaya göre coronavirüs gerekçesiyle, festivale diğer illerden misafir çağırılamayacak. Adana'da bulunan sinemaseverler festivale katılım sağlayabilecek. Tüm Türkiye'deki izleyiciler ise online olarak filmleri ve ödül törenini izleyebilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top