Hesabım
    Regina King’in ‘One Night in Miami’ Filminden İlk Klip Yayında!

    Filmin adı Oscar dedikodularında geçmeye başladı

    Oscar ödüllü oyuncu Regina King'in (If Beale Street Could Talk) ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi olan "One Night in Miami", 7 Eylül'de Venedik Film Festivali'nde gösterildi. Şimdiden güçlü eleştiriler ve Oscar dedikoduları yaklaşan filmin Amazon Studios sürümünden özel bir klip yayınlandı.

    25 Şubat 1964'te Miami, Florida'da geçen film, üretken figürler Muhammad Ali (Eli Goree), Jim Brown (Aldis Hodge), Sam Cooke (Leslie Odom, Jr.) ve Malcolm X (Kingsley Ben-Adir)'le dolu bir gecenin kurgusal bir anlatımı. Ekip, medeni haklar ve 1960'ların kültürel ayaklanmasını tartışmak için toplanıyor. Klip, bir akşam toplantısında planlar açıklamadan önce Ali’nin şampiyonluk zaferini kutlayan dört adamı gösteriyor.

    Senarist Kemp Powers, “Bu projelere kalbimi ve ruhumu koydum. Onalrla sağlam bir bağlantı kurmak istedim." dedi. Amazon Studios, birden çok stüdyo arasında yaşanan son derece rekabetçi bir teklif savaşının ardından filmin dünya çapındaki haklarını satın aldı. Satış ve rakamlarla ilgili herhangi bir detay açıklanmazken, yakın tarihin en büyük bağımsız film satışlarından biri olduğu söyleniyor. Kameranın arkasında da yetenekli bir kadro kuran yapım, çok yönlü bir ödül yarışmacısı olabilir. Oscar adayı Terence Blanchard (BlacKkKlansman), 15 Eylül'de yayınlanacak olan TIFF Variety Artisan Ödülü'nü alacağını duyurduktan sonra filmin müziklerini besteliyor. Sinematograf Tami Reiker (The Old Guard) olurken, Francine Jamison-Tanchuck (Just Mercy) ise kostüm yeteneklerini sergiliyor. İki kez Oscar adayı olan Tariq Anwar, filmin kurgusunu yaptı.

    "One Night in Miami", bu yıl Amazon Stüdyoları’nın takviminde yer alan ve pek çok ödül potansiyelli filmden yalnızca biri. Rosamund Pike'la Marjane Satrapi'nin "Radioactive"i için yılın başlarında bir kampanya planlayan şirket, filmi diğer olasılıklar arasında tutuyor. Diğer önemli yapımlar arasında, Liz Garbus ve Lisa Cortés'in "All In: The Fight for Democracy" belgeseli, Phyllida Lloyd'un Clare Dunne'la çektiği "Herself", Garrett Bradley'in “Time” adlı filmi ve Darius Marder'in Riz Ahmed'le oynadığı “Sound of Metal” yer alıyor. "One Night in Miami", 2020'de vizyona girecek ve 10 Eylül'de Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gösterilecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top