Hesabım
    Festival Yolculuğuna Devam Eden "Kovan", Vizyona Giriyor

    Eylem Kaftan imzalı Kovan, 25 Eylül'de sinemalardaki yerini alacak.

    Son olarak Ankara Film Festivali'nin ana yarışmasında yer alan Eylem Kaftan imzalı "Kovan" filmi vizyona girmek için hazırlanıyor. Duyuruya göre Kovan, 25 Eylül tarihinde sinemalardaki yerini alacak. Kovan, Haluk Levent'in kurucusu olduğu AHBAP yardım kuruluşuna gişe gelirlerinin bir kısımı aktararak Türkiye'de bir ilke imza atmayı planlıyor.

    Malatya Film Festivali ve Kayseri Film Festivali'nden ödülle dönen Kovan, vizyona giriyor. Ulusal festivallerin yanı sıra pek çok uluslararası festivale de konuk olmayı planlayan Kovan, Eylem Kaftan'ın ilk uzun metraj filmi olma özelliğini taşıyor. Filmin konusu ise şöyle: Kovan, arıcılıkla uğraşan bir kadının doğa ile mücadelesini konu ediyor. Ayşe, ortaokul döneminde Artvin'den Almanya'ya gönderilmiştir. Bu süreçte Artvin ile olan bağları zayıflamıştır. Ayşe, annesinin son dileğini yerine getirmek üzere Artvin'e döner. Ancak memleketine döndüğünde buradan ne kadar koptuğunu anlar.

    Kovan'ın oyuncu kadrosunda Meryem Uzerli, Feyyaz Duman, Hakan KarsakBurcu Salihoğlu gibi isimler bulunuyor. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteğini alan Kovan, TRT ortak yapımı olarak hayata geçirildi. Filmin, sonbahar aylarında İspanya, İsviçre, Almanya, ABD ve Bangladeş'teki festivallere konuk olmayı planlanıyor. Yönetmeni daha önce Vendetta Song isimli belgesel filmden tanıyorduk.

    Kovan, 25 Eylül tarihinde sinemalardaki yerini alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top