Hesabım
    Dune ve Wonder Woman 1984'un Vizyon Tarihlerinin Ertelenmesi Bekleniyor!

    Warner Bros, Tenet'in gişe rakamlarından sonra ne karar verecek?

    Coronavirüs salgını tüm sinema sektörünün gişe rakamlarını yüksek oranlarda etkiledi. Düşük bütçeli filmler vizyona girmek için tereddüt etmezken büyük bütçeli filmlerin stüdyolarının zarara uğramaması için daha stratejik kararlara imza atılması için uğraş veriliyor. Yılın en önemli yapımlarından Tenet vizyona girdi. Şimdi ise Warner Bros'un diğer blockbuster filmlerinden Wonder Woman 1984 ve Dune konusunda daha dikkatli davranacağı düşünülüyor.

    Tenet, Ağustos ayının sonunda vizyonda kendine yer buldu. Ancak gişe kazancı, coronavirüs öncesi dönemden kat kat daha az. Bu durumda bütçesini kurtarması dahi güç görünüyor. Tenet'in stüdyosu Warner Bros'un da bu durumda elindeki verileri değerlendireceği ve yeni stratejiler oluşturabileceği düşünülüyor. Stüdyonun takviminde iki önemli film yakın zamanda vizyona girecek gibi görünüyor: Wonder Woman 1984 ve Dune. İki filmin de inanılmaz yüksek bütçeleri nedeniyle en kolay kurtarma yöntemi olan 'erteleme'ye başvurulacağı düşünülüyor.

    Tenet ve Wonder Woman 1984'un bütçeleri hemen hemen 200 milyon dolara tekabül ediyor. Dune için ise Blade Runner civarında bir bütçe ayrıldığı düşünülüyor. Bu da 150 milyon dolar harcandığı anlamına geliyor. Birçok kişi Tenet'in WarnerMedia bünyesindeki HBO Max'te gösterime girmesini önermişti. Bu durumda bütçenin büyük kısmının kurtarılabileceği öngörülüyordu. Ancak Christopher Nolan, filmin tamamen sinemalara özel olarak çekildiğini söyleyerek bunun mümkün olmadığını ifade etmişti.

    Eğer takvimde değişikliğe gidilmezse Wonder Woman 1984, 2 Ekim tarihinde; Dune ise 18 Aralık tarihinde vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top