Hesabım
    "Kötü Karakterin Yükselişi" Kitabı Raflarda!

    Fatih Yürür'den sinemanın karizmatik kötüleri!

    Uzun bir süre, birçok popüler mecrada sinema eleştirmenliği, yazarlık ve editörlük görevi üstlenen, son yıllarda ise daha çok “Altın Fırçalı Adam” ve “Milyon Dolarlık Afiş” gibi belgesellerle sinema yolculuğuna souksuz devam eden Fatih Yürür’ün üçüncü ve yeni kitabı “Kötü Karakterin Yükselişi” Efil Yayınları'ndan çıktı ve raflardaki yerini aldı.

    Yakın zamanda “Kıyametin Sineması: Post Apokaliptik Filmler” kitabıyla, bu zamana kadar yayınlanmış en kapsamlı post apokaliptik filmler antolojisine imza atan Fatih Yürür,  “Tek Mekanlık Filmler” kitabıyla da; yalnızca tek bir mekanda geçen filmleri kategorize eden bir başka derlemeye imza atmıştı.

    Fatih Yürür, yeni çıkan kitabıyla hem dini metinlerde hem de tarihte “kötü” olarak tanımlanan olgulardan; beyaz perdede göründüğü ilk andan itibaren, izleyiciyi kendisine hayran bırakan karizmatik kötülere kadar; kötünün pek de adil olmayan cazibesini ön plana alıyor. “Kötü Karakterin Yükselişi”, bir yandan da geniş bir “sinemasal kötüler” seçkisini de okuyucuyla buluşturuyor.

    Fatih Yürürü, aynı zamanda lk öykü kitabı olan “Demiryolu Öyküleri” adlı derlemeyi de tamamlamak üzere. Yürür, Retroville adını taşıyan Youtube kanalında da, özellikle Fantastik Türk Sineması’na dair yabancı dilde içerikler üretmeyi sürdürüyor. 

        

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Fatih Yürür'den Bu Sefer Taze Kitap Geldi!
    • "Tek Mekanlık Filmler" Raflardaki Yerini Aldı
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top