Hesabım
    "Tenet" Gişe Rakamları Sinemaların Uğradığı Zararı Ortaya Çıkardı

    Tenet, yalnızca 6.7 milyon dolar hasılat elde edebildi.

    Christopher Nolan'ın imzasını attığı Tenet'in gişe hasılatı resmi olarak açıklandı. Ancak verilere bakıldığı zaman Tenet'in ve sinema sektörünün büyük bir zarara uğradığı görülüyor. Film, Amerika'da yalnızca 6.7 milyon dolarlık hasılat elde edebildiği. Coronavirüsün olumsuz etkisi, usta yönetmen Nolan'ın ve Warner Bros'un başarısızlığa uğramasına neden oldu.

    Temmuz ayı içerisinde, Tenet'in WarnerMedia bünyesindeki HBO Max'te gösterime girebileceği tartışılıyordu. Ancak hem Warner Bros, hem de Christopher Nolan ortak karar alarak Tenet'in sinemalarda gösterilmesini istemişti. Nedeni ise filmin sinema sistemine ve deneyimine uygun olarak çekilmesiydi. Tenet, Ağustos ayının sonunda vizyondaki yerini aldı. Amerika'da ise 3 Eylül'de vizyona girmeyi başardı.

    Amerika'nın sinema dünyası tüm dünyayı geriden takip ediyor. Hükümetin aldığı kararla birlikte faaliyerler daha yavaş bir şekilde ilerliyor. Bunda dünyada görülen en yüksek corona vakalarının bulunduğu ülkelerden birinin Amerika olmasının payı var. Şimdiye kadar ülkedeki sinemaların %70'i açıldı. Tenet filminin izlenme oranı ise bu sinemaların %29'unu oluşturuyor. En fazla gidilen sinemalar ise coronanın en çok bulunduğu şehirler olan New York ve Los Angeles'ta bulunuyor.

    Tenet, dünya çapında ise 200 milyon dolara ulaştı. Türkiye'de iki hafta içerisinde filmi 118.219 izleyici sinemalarda izlemeye gitti. Toplamda 2.527.847 TL gişe hasılatı elde edildi. Son haftanın gişe hasılatı henüz açıklanmadı.

    Filmin konusu şöyle: Tenet, dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için savaşan bir kahramanın hikayesini konu ediyor. Gerçek zamanın ötesinde bir yerde uluslararası bir casusluk görevini yerine getirmeye çalışan kahraman, dünyayı kurtarabilmek için savaşmak zorunda kalır. Üçüncü Dünya Savaşı’ndan daha büyük bir tehlikeyi durdurmaya çalışan kahraman, casusun alacakaranlık dünyasında zorlu bir yolculuğa çıkar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top